Fortsæt til hovedindholdet
Årsberetning
Presse og kommunikation

Presse og kommunikation

Det mellemkirkelige Råd blev omtalt jævnligt i medierne i 2022. Oftest var det som ekspertkilder i sager om integration/migration, om krigen i Ukraine eller i kirkepolitiske spørgsmål, bl.a. om dobbelt kirkemedlemskab. MKR var hyppigst citeret i Kristeligt Dagblad, men MKR og dets arbejdsområder blev ligeledes gengivet i DR Nyheder, P1 (Tidsånd m.v.), Altinget og forskellige lokalaviser. Desuden blev MKR omtalt i kirkelige medier som kirke.dk, folkekirken.dk, stifternes hjemmesider og årsskrifter, Menighedsrådenes Blad, Præsteforeningens Blad, Kirken i Dag, Impuls, Udfordringen og Samvirkende Menighedsplejers magasin Sammen.  

Over 140.000 brugere så opslag/annoncer på MKR og Migrantsamarbejdets Facebook og Instagram i 2022.

Desuden har MKR deltaget i møder ang. den fremadrettede organisering af folkekirkens kommunikation samt folkekirkens intranet, idet MKR har stor interesse i, at dette intranet kommer til at fungere som folkekirkeligt bredt formidlende platform af bl.a. MKRs interesseområder.

MKR udgav ”Sammen om integration”, som er en folder om, hvordan kirker og kommuner kan samarbejde om at skabe god integration.

Desuden blev ”Træd indenfor - folkekirken er åben”, præsentationsfolderen, udgivet på ukrainsk samt på litauisk. Folderen fås allerede på en række andre sprog.