Fortsæt til hovedindholdet
Årsberetning
Leuenberg Kirkefællesskabet

Leuenberg Kirkefællesskabet af protestantiske kirker i Europa (CPCE/GEKE)

Photos fra CPCE Study conference i Rom

Fællesskabet af Reformatoriske Kirker i Europa

Fællesskabet af Reformatoriske kirker i Europa (CPCE) er et fællesskab af 96 lutherske, metodistiske, reformerte og unerede kirker. Der er desuden medlemskirker i Sydamerika. CPCE bygger på Leuenberg-Konkordien fra 1973, en fælles aftale mellem kirkerne hvori kirkerne gensidigt anerkender hinanden. Året var et produktivt år der bød på en række arrangementer i anledning af 50-års jubilæet for Leuenberg-Konkordien.

Der udkom et omfattende studiedokument, ”There is no longer male or female,” om køn, seksualitet, familie og ægteskab i protestantisk optik. Professor på Aarhus Universitet Ulla Schmidt, som er rådsmedlem i CPCE, har været en medvirkende drivkraft i udarbejdelsen af dokumentet, som blev lanceret på dansk grund ved et fagseminar på Aarhus Universitet d. 17. januar. Else Marie W                  iberg Pedersen deltog i et CPCE seminar i Dresden hvor dokumentet blev drøftet. Læs mere i denne artikel.

Desuden er CPCE i gang med at udarbejde et fælles europæisk protestantisk dokument om ”Christian Speaking of God.” Lektor Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen er en aktiv bidragsyder og medredaktør, og dokumentet offentliggøres i 2024 forud for generalforsamlingen i Sibiu, Rumænien, 27. august – 2. september 2023. Læs mere i denne artikel.

Rådsmedlem Piet Schwarzenberger deltog i et jubilæumsarrangement i Bad Herrenalb i Tyskland 28. september – 1. oktober, og mødet bekræftede vigtigheden af at folkekirken taler sammen med andre protestantiske kirker i Europa om de udfordringer og muligheder der ligger foran os.

CPCE arbejder desuden med nadverpraksis og nadverteologi i en arbejdsgruppe, som Jette Rønkilde fra folkekirken og Jørgen Thaarup fra Metodistkirken er medlemmer af.

Læs mere