Fortsæt til hovedindholdet
Nationalt og globalt
Øvrige økumeniske tiltag

Øvrige økumeniske tiltag

Alice Pomstra-Elmont, kunstner fra Surinam, har lavet logoet til Kvindernes Internationale Bededag 2018. 

Kvindernes Internationale Bededag

Hvert år markeres Kvindernes Internationale Bededag over hele verden. Det foregår hvert år den første fredag i marts. Her forener Bededagen kristne kvinder i mere end 180 lande i et verdensomspændende fællesskab omkring bøn og handling. Bededagstraditionen stammer helt tilbage fra 1928; lige siden har kvinder på tværs af kirker og nationer formet en fælles bønnekæde.

I Danmark afholdes Bededagen godt 60 steder og bliver arrangeret af Danmarks Økumeniske Kvindekomité.

Læs mere om Kvindernes Internationale Bededag her.

Taizé

I en lille sydfransk landsby ligger Taizé-klosteret. Her findes et økumenisk broderfællesskab stiftet af Broder Roger i 1940. Fællesskabet består af cirka 100 brødre, som kommer fra hele verden og fra vidt forskellige kirker. Taizé er et meget populært retrætested og besøges hvert år af tusinder af unge mennesker fra mange forskellige lande og baggrunde. Taizé er ud over at være et sted, hvor stilhed, fred, personlig refleksion, bøn og sang er i centrum, også et sted, hvor forståelse og venskaber på tværs af lande-, kirke- og kulturgrænser trives.

KFUM og KFUK arrangerer hvert år i oktober en rejse til Taizé. Læs mere her, hvis du har lyst til at besøge Taizé-klosteret.