Fortsæt til hovedindholdet
Nationalt og globalt
Det økumeniske institut i Bossey

Det økumeniske institut i Bossey

Teologisk fordybelse i internationalt selskab og i smukke fredfyldte omgivelser

Marc-Henri Heiniger/WCC

Det økumeniske institut er placeret i charmerende omgivelser i byen Bossey uden for Geneve. Foto: Marc-Henri Heiniger/Kirkernes Verdensråd. 

 

Det økumeniske institut i Bossey er et internationalt kirkeligt center i Schweiz. Her samles forskere, præster, studerende m.fl. for at fordybe sig i bl.a. teologi, missiologi og socialetik.

Instituttet er beliggende i Chateau de Bossey, et slot i byen Bossey uden for den schweiziske by Geneve, hvor det har ligget siden grundlæggelsen i 1946. Instituttet drives i et samarbejde mellem Kirkernes Verdensråd og Universitetet i Geneve og har igennem årene haft - og har fortsat- en central betydning i den økumeniske bevægelse. 

Det helt særlige ved at studere på Det økumeniske institut i Bossey er, at man kan møde mennesker fra hele verden og fra mange forskellige kirkelige traditioner. Det er således en mulighed for at få såvel akademisk fordybelse som globalt udblik - og stærke personlige oplevelser.  

Der udbydes kurser i blandt andet teologi, økumeni og interreligiøse studier, og der gives merit (ECTS point) for kurserne. 

Kurserne er åbne for alle, for eksempel teologistuderende eller præster, der ønsker efteruddannelse. De er af enten længere eller kortere varighed og tilbydes på forskellige niveauer. Det er således muligt at tage for eksempel et kort kursus, en masteruddannelse eller en doktorgrad. 

Hvert år kan man søge om Det økumeniske studielegat, og på den måde har man mulighed for at få en del af sit ophold på Bossey finansieret. Det er Danske Kirkers Råd, der administrerer studielegatet. Læs mere om legatet her.
 

Læs mere om Det økumeniske institut i Bossey på instituttets hjemmeside.
 

Kontakt Det økumeniske institut i Bossey:

Ecumenical Institute
at Château de Bossey

Chemin Chenevière 2
1279 Bogis-Bossey
Switzerland

Tel: +41 22 960 7300
Fax: +41 22 960 7367
E-mail : bossey@wcc-coe.org