Fortsæt til hovedindholdet
Aktiviteter
Offentlighedsteologi

Kristendom i samfundet

Hvad er kristendommens rolle i samfundet? Det er, hvad offentlighedsteologi handler om

Et åbent og pluralistisk samfund som det danske er kendetegnet ved, at forskellige livsanskuelser lever ved siden af hinanden. Samfundet er sekulært forstået på den måde, at der ikke er en religiøs tradition – eller politisk eller filosofisk retning – som er forpligtende for alle borgere. Kristne kirker er derfor en blandt mange andre livsanskuelser.   

At være kirke handler naturligvis om, hvad der sker i gudstjenester og fejringer. Det er den funktion kirker har i forhold til deres medlemmer. Men en vigtig dimension af at være kirke er også at være kirke i det fælles samfund, for andre. Kirker har gennem hele historien været samfundsbyggende og -formende på en lang række områder. Den funktion er hvad offentlighedsteologi som begreb beskriver: en teologisk informeret offentlig samtale om fælles spørgsmål.   

Vi tror, at den fælles samtale og vores fælles verden har brug for og gavn af både kirkernes tjeneste for at overvinde nøden i verden, undervisning, og påtalen af uretfærdighed.   
 
 Læs mere om offentlighedsteologi i uddraget af Mogens Mogensens bog Kristendom i en brydningstid: Offentlighedsteologi.pdf