Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Den færøske kirke ønsker tættere relationer til Den danske Folkekirke

I forbindelse med en besøgsrejse til Færøerne har Det mellemkirkelige Råd aftalt at styrke samarbejdet med Den færøske Folkekirke

Den færøske domprovst Uni Næs i Havnar Kirkja, også kaldet domkirken i Torshavn.
Klik på den røde pil højre for at se flere billeder. Fotos: Christian Arffmann, Birger Nygaard og Peter Fischer-Nielsen. 

Kirkjubøur. 

Edward Fugløs træskærerarbejder om Jesu liv med overraskende detaljer som man finder i krypten i Christianskirken i Klaksvik. 

Torshavn

Rådsmedlem Thomas Horneman-Thielcke, Grønlands biskop Paneeraq Munk samt Mads Christoffersen, generalsekretær i Danske Kirkers Råd, i Kirkjubøur. 

Torshavn.

Økumenisk møde med repræsentanter fra forskellige kirker og kirkelige organisationer på Færøerne. 

Torshavn

Brochmands huspostil, som har spillet en afgørende rolle i færøsk kirkeliv. 

Den færøske integrationspræst Marjun Lomaklett i Christianskirken i Klaksvik. 

Kongsbonden i Kirkjubøur. 

Folkekirkens mellemkirkelige Råd og Danske Kirkers Råd var i begyndelsen af oktober på besøgsrejse på Færøerne. Rejsen bød på spændende møder med Færøernes biskop, præster, repræsentanter fra Folkekirken, Den Katolske Kirke, Pinsekirken og Plymouth-brødrene og en bred vifte af kirkelige organisationer samt ture til Klaksvik, Gøta og Kirkjubyør. 

Den færøske kirke var repræsenteret i Det mellemkirkelige Råd frem til 2007, hvor kirken blev selvstændig og frigjort fra Den danske Folkekirke. 

På besøgsrejsen i Færøerne udtrykte biskop Jogvan Fridriksson og domprovst Uni Næs ønske om at genoptage relationen til Det mellemkirkelige Råd. Rådet kvitterede ved foreløbigt at invitere en repræsentant fra kirken til næste rådsmøde i december 2022. 

Den færøske kirke ønsker på sigt at søge medlemskab i Porvoo-fællesskabet og i Det lutherske Verdensforbund. Her vil kirken samarbejde med Det mellemkirkelige Råd om at knytte relationer til disse økumeniske organisationer.

Peter Fischer-Nielsen, rådsmedlem og stiftspræst i Viborg stift, var en af deltagerne på rejsen. Han konkluderer følgende om besøget: 

"Vi er blevet meget klogere på det rige færøske kirkeliv. Vi har været vidner til et gryende mellemkirkeligt samarbejde på Færøerne. Og vi har sammen med vores gæstfrie værter været med til at lægge kimen til en tættere og dybere relation mellem den danske og færøske folkekirke. Samtidig har vi set og oplevet smuk færøsk natur, kunst og kultur," siger Peter Fischer-Nielsen. 

Læs mere om besøgsrejsen i denne beretning