Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Studietur til Rumænien

Medlem af Det mellemkirkelige Råds fra Ribe Stift, Peter Sode Jensen, har skrevet en rapport om studietur til Rumænien. Læs mere her: 

Byens domkirke, Metropolitan Cathedral. 

Viborg- og Ribe Stift tog på studierejse til Rumænien

Turen var arrangeret af Viborg Stifts udvalg for Kirken i Verden under ledelse af Karin Andreasen Vestergaard, Ikast, i samarbejde med Unitas rejser.

Ved studieturen var 22 deltagere. Heraf var to fra Ribe stifts mellemkirkelige udvalg.

Baggrunden for studieturen er, at i Danmark møder de deltagende flere og flere rumænere i det lokale liv, og flere rumænsk ortodokse kirker dukker op i Danmark. Målet var derfor at få mere viden om deres hjemland, deres kultur og livet i den ortodokse kirke, som er den største i Rumænien. Derudover også at få kendskab til mindretalskirker og deres økumeniske sameksistens, så vi bedst muligt kan møde rumæneren i Danmark og i kirken.

Turen bød på mange besøg 

De deltagende i rejsen besøgte bl.a. nonneklosteret Agapia, var til festmiddag hos Rumænsk Ortodokse Økumeniske Institut og oplevede Barsana-klosteret, som er bygget af træspåner og egeplanker. Alt dette kan læses i rapporten, som også indeholder billeder fra rejsen.

Vi fik lov til at se et Rumænien, der med stolthed kunne vise os rigdom af natur, kultur, historie og kirketraditioner

Peter Sode Jensen

Læs mere i rapporten

Læs Peter Sode Jensens rejserapport her.

Hvad sker der efter turen

Peter Sode Jensen udtaler: "Jeg kan kun tilslutte mig Henning Thomsens gode råd (i artiklen her). Ja, det giver en viden om de mennesker, som vi omgås her hjemme i Danmark, som vi ikke kan læse os til eller få via foredrag. 
Vi fra Ribe Stift lærte, at Viborg stift har et helt anderledes grundig erfaring og historie med det mellemkirkelige. Viborg stift har planer om et genbesøg og invitationer til forskellige personer og organisationer, som har erfaring med økumenisk arbejde i Rumænien. Det mellemkirkelige udvalg i Ribe har drøftet, om det kan lade sig gøre at lave en lignende tur for Ribe stift."

Rejsegruppen mødes igen til januar.