Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

I åben samtale med kristne fra hele verden

Tirsdag 28. februar kl. 14-16.30 afholdes møde i København med Global Christian Forum - et verdensomspændende økumenisk samtaleforum. Du kan deltage i mødet online. 

Casely Essamuah, 27. April 2018, Bogotá, Colombia. Foto: Albin Hillert, WCC. 

I København er der hybridmøde med Wesley Granberg-Michaelson og Casely Essamuah tirsdag den 28. februar. De to er hhv. præsident og generalsekretær for Global Christian Forum. Wes Gransberg-Michaelson er en af de mest betydningsfulde økumeniske personligheder pt og har en meget betydelig erfaringsbaggrund. De vil begge med stor indsigt berette om, hvor majoriteten af verdenskristenheden (det globale syd) bevæger sig hen i disse årtier. 

I Global Christian Forum advokerer de for en ”open space” tilgang, hvor man taler frit med alle kristne - også dem, vi normalt ”glemmer” at tale med i de etablerede økumeniske sammenhænge - blandt andet de karismatiske kirker, de nye kirker, de unge kristne, kvinder samt migrantkirker. 

Fra dansk hold vil vi gerne undersøge, om netop Global Christian Forum som model for samvær og samtale kan bidrage til, at vi også i Danmark lykkes bedre med at danne fællesskaber med de mange nytilkomne kirketraditioner i landet.

Deltag online

Mødet foregår tirsdag 28. februar kl. 14-16.30. Tilmelding senest 27. feb. til: interchurch@interchurch.dk eller tlf. 3311 4488. Ved tilmelding tilsendes mødelink.

Global Christian Forum (GCF) er et samtaleforum for alle kristne kirker, både evangelikale, pentekostale, ortodokse, katolske, protestantiske mm., hvor man mødes på neutral grund (”open space”), for at dele tro med hinanden, skabe indbyrdes forståelse, arbejde for enhed og for sammen at adressere globale problemstillinger. 

Forummet har sit udspring fra og er associeret med Kirkernes Verdensråd, men fungerer selvstændigt og med deltagelse af ledere fra alle store globale kirkekommunioner. 

Da GCF forsøger at favne så bredt, er det mere pragmatisk og udtaler sig ikke om verdens begivenheder eller den politiske udvikling på samme måde som Kirkernes Verdensråd. 

GCF har kontor i Marlboro ved Washington D.C., men holder konsultationer og møder over hele verden.