Nyheder
Nyheder

Dansker i spidsen for europæisk kirkefællesskab

Jørgen Skov Sørensen bliver ny generalsekretær i Konferencen for Europæiske Kirker

Jørgen Skov Sørensen tiltræder stillingen som generalsekretær i det internationale kirkefællesskab Konferencen for Europæiske Kirker, en organisation som taler kirkernes sag i EU. På billedet kan man se Jørgen Skov Sørensen (t.h.) og Birger Nygaard, sekretariatschef (t.v.) der står foran EU-parlamentet. Foto: Lena Kumlin. 

Jørgen Skov Sørensen skal være generalsekretær i Konferencen for Europæiske Kirker (KEK). Det annoncerede formanden for KEK, Christian Krieger, i fredags i en pressemeddelelse.

Jørgen Skov Sørensen vil have til opgave at lede fællesskabet af ortodokse, anglikanske og protestantiske kirkesamfund i Europa og gøre kirkernes stemmer gældende i EU og i Europa.

“Kristendommen har været med til at definere vores kontinent sådan som vi kender det, og vores kristne arv skal også fremover spille en vigtig rolle i forhold til at forme vores fælles fremtid. KEK har en unik position i forholdet mellem kirker og samfund, og det glæder jeg mig til at udforske nærmere,” udtaler Jørgen Skov Sørensen ifølge KEK.

At en dansker har fået denne betydningsfulde internationale post, vækker glæde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd.

”Vi glæder os over, at en dansker, og sågar en tidligere sekretariatschef i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, har fået posten som generalsekretær i KEK. Jørgen Skov Sørensen står foran en vigtig opgave, og KEK står foran mange vigtige udfordringer. Stort tillykke til Jørgen, og vi glæder os meget til samarbejdet med KEK og med Jørgen,” udtaler Mogens Mogensen, formand for Folkekirkens mellemkirkelige Råd.

Jørgen Skov Sørensen, som efterfølger den finske Heikki Huttunen, vil have kontor i KEK’s hovedsæde i Bruxelles og tiltræder stillingen januar 2020.

Fakta

Jørgen Skov Sørensen

Cand.theol, ph.d. fra Birmingham University. Har været sekretariatschef i Folkekirkens mellemkirkelige Råd og generalsekretær i Danmission og haft adskillige kirkelige tillidsposter i bl.a stiftelsen Areopagos, Kristeligt Dagblad, Folkekirkens Nødhjælp og Center for Samtidsreligion.