Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ukrainere holder julegudstjeneste i Københavns Domkirke

På lørdag samles ortodokse ukrainere i bøn om at julens budskab om fred på jorden må blive til virkelighed

 

Den 7. januar er det jul ifølge den ortodokse kirkes kalender. Det skal ukrainere i Danmark have mulighed for at fejre. Derfor afholder folkekirken freds- og julegudstjeneste for ukrainere. Det foregår lørdag d. 7 januar kl. 14.30 i Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

”Gudstjenesten er økumenisk. Repræsentanter fra forskellige kirkesamfund vil stå sammen med ortodokse ukrainere i bøn om at julens budskab om fred på jorden må blive til virkelighed. Der vil også være mulighed for at tænde et lys som en ordløs bøn om fred i verden," siger sognepræst og medarrangør Niels Nymann Eriksen.

Gudstjenesten ledes af den ukrainsk-ortodokse præst fra Kyiv Fader Sergiy Berezhnoy. Han er præst i den selvstændige ortodokse kirke i Kyiv og er desuden feltpræst for et af Kyivs feltbataljoner. Under sit besøg i Danmark vil han desuden besøge de ukrainske soldater, der er indlagt på et dansk hospital.

Gudstjenesten er blevet til i et samarbejde med Københavns Domkirke, Københavns mellemkirkelige stiftsudvalg, Danske Kirkers Råd, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd og Foreningen for ukrainere i Danmark.

For de, der bor langt væk fra København, er der desuden mulighed for at deltage i en ukrainsk ortodoks julegudstjeneste d. 6. januar i Skjern Kirke kl. 16, også ledet af Fader Sergiy.

For mere information

Kontakt medarrangør Emil Bjørn Hilton Saggau emil.bjorn_hilton_saggau@ctr.lu.se, telefon: +4530631484