Fortsæt til hovedindholdet
Portrætserie af herboende migranter
“Vi skal vandre i Guds navn sammen”

“Vi skal vandre i Guds navn sammen” 

Den dansk-togolesiske musiker Sylvester Agbedoglo ser det som sin opgave at dele ud af Guds glæde og bringe mennesker sammen, og det gør han bedst gennem sin musik 

Mød Sylvester Agbedoglo. Han er 53 år og bor i Kulby på Vestsjælland. Til daglig arbejder han som tennistræner, musiker og som underviser i djembe trommespil- og dans. Han er født og opvokset i Togo og har en kirkelig baggrund i den evangeliske presbyterianske kirke i Togo. Både kirken og den lokale skole var grundlagt af protestantiske tyske missionærer fra Bremen. I kirken var han kordreng og var vant til, at kirken jævnligt fyldtes med lovsang og bøn. 

At Sylvester kom til Danmark, var ikke noget han selv planlagde: ”Jeg troede aldrig jeg skulle flytte fra Togo. Jeg havnede her bare. Jeg anede ikke engang hvor Danmark lå. Men så kom jeg her, og jeg ved, at det er Guds plan. Gud har givet mig en opgave her, og den går ud på at plante Guds kærlighed både blandt børn og voksne. Jeg skal føre Guds ord videre og dele ud af Guds glæde, og det gør jeg allerbedst gennem musikken.” siger Sylvester.  

Da han kom til Danmark, begyndte han at komme i den lokale folkekirke i Ringsted. Da han senere flyttede til den nærliggende landsby Nyrup og så, at der lå en baptistkirke lige ved siden af, begyndte han at komme der. Dér er han gået i kirke lige siden. Men for Sylvester er de forskellige kirkelige retninger blot navne. 

”Gud har ikke noget med navne at gøre. Baptist, katolsk eller luthersk, kald det hvad du vil, det er ikke så vigtigt. Der er kun én Gud. Og Gud er over det hele. Det er det, jeg tror på.”

Derfor støtter Sylvester også alle bestræbelser på, at kirker kommer tættere på hinanden heriblandt, at folkekirken og migrantkirker begynder at arbejde tættere sammen. 

”Vi skal vandre i Guds navn sammen. Det handler om accept og respekt af hinanden. Vi skal arbejde og vokse sammen. Så kan vi løfte verden sammen. Det er også det min musik handler om,”  

Sylvester har samlet sine sange i et album, og hans musik kan du høre på Youtube og Spotify