Fortsæt til hovedindholdet
Portrætserie af herboende migranter
“Jeg er en af de frivillige"

“Jeg er en af de frivillige"

“Jeg er en af de frivillige, som er kommet hertil”, siger Farid og griner “hvad jeg mener er, at jeg er familiesammenført. Jeg kom til Danmark første gang i 1998, det var også første gang, jeg søgte om familie sammenførelse, men der skulle gå 7 år og 5 forsøg, før det lykkedes i 2006.” Farid kommer originalt fra Israel, og blev i 2006 familiesammenført med sin kone og deres små børn. Hans kone kom til Danmark i 1992, da hendes stedfar var dansker. Hun er derfor selv familiesammenført. Selv fortæller Farid, at det var hårdt, fordi det tog så mange år: “En dårlig mand eller en dårlig far havde givet op, men ikke mig. Selvom det var skuffelse på skuffelse, og det var i mine unge år - de år, som burde havde været de bedste - så er jeg glad for, at det lykkedes.” 

Farid gør brug af kirken om søndagen og torsdagen, hvor han deltager i Lindeskovkirkens venskabscafé: “Jeg gør meget brug af kirken og får meget ud af den. Jeg har det godt, når jeg kan bruge kirken.” 

“Venskabscaféen har især været vigtig for mig. Jeg vil næsten beskrive det som et stort varm kram fra faderen.” fortæller Farid og forsætter: “Jeg har fået hjælp til sproget og dagligdagens ting, som kan være svært for en, som ikke kommer herfra.” 

“Men det bedst er, at man får troen på andre mennesker igen, fordi vi alle er sammen om en ting, nemlig den kristne tro. Det er en tryg ramme, hvor man kan få sin livsglæde igen, og man kan kun være glad, når man har sin livsglæde.”.