Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

I Ringsted samles kristne og muslimske børn over Lego og bibelhistorier

I et alment boligområde i Ringsted mødes børn på kryds og tværs af kulturer hver måned i en børneklub. Her er der tid til leg og nærvær, men også til samtaler om Gud og om, når livet gør ondt. Arrangøren bag, den tværkirkelige organisation Børn & Tro, melder om et stort behov.

 

Den tværkirkelige organisation Børn & Tro har altid haft et særligt forhold til Ringsted. I snart 40 år har de hver sommer rejst et lille telt på en græsplæne foran et alment boligområde i byen. For områdets børn har teltet fungeret som en oase midt i den grå betonørken. Her har frivillige fra lokale kirker én gang om året arrangeret hygge og aktiviteter, efterfulgt af bibelhistorier, sang og musik.

Men det var først for tre år siden, at Dorthe Lykke Jensen, landsleder i organisationen, bestemte sig for at starte en fast månedlig børneklub i området, efter at en lokal muslimsk dreng kraftigt insisterede:

”Han blev ved med at spørge ’hvorfor har I ikke en børneklub?’ Det kunne vi ikke stå for og så startede vi denne klub”, siger Dorthe Lykke Jensen.

Siden da har hun sammen med et par frivillige rejst til Ringsted hver fjerde torsdag, hvor de samles med børnene i en vaskekælder, som de har fået stillet til rådighed af boligforeningen.

En vaskekælder med plads til alle

I løbet af den halvanden time, hvor de har børneklub, kommer omkring ti børn i alderen 7-12 år forbi. Ifølge Dorthe Lykke Jensen kommer børnene især, fordi de kan mærke, at de voksne har tid til dem og deres behov:  

”Vi prioriteter at være nok voksne til, at vi kan opnå en personlig relation til børnene og finde tid til at spørge ind til deres liv. Mange af børnene har en masse med i bagagen og er måske opdraget anderledes end andre danske børn, så der kan ofte være lidt uro. Vi modvirker dette ved at tage det helt roligt”, siger hun.

Med Lego mellem hænderne fortæller børnene om stort og småt, mens de voksne lytter tålmodigt. En syrisk pige, der kun har boet kort tid i Danmark, fortæller om den mad, hun skal hjem og spise i aften, når hendes forældre bryder fasten. Vi befinder os nemlig midt i ramadan-måneden, og enkelte af de ældre børn står derfor også over, da en skål med skiveskårne æbler sendes rundt. De mange børn med muslimsk baggrund har selv fundet vej til børneklubben:

”De muslimske børn dukker selv op. Jeg har aldrig målrettet mine arrangementer efter dem”, siger Dorthe Lykke Jensen.

Hun forklarer videre, at selvom Børn & Tro er sat i verden for at præsentere det kristne budskab for børn, så bliver det gjort med stor respekt for både børn og forældre:

”Vi er meget bevidste om, at vi vil have forældrenes tilladelse. Så når børnene kommer første gang, får de en indbydelse, som forældrene skal skrive under på. Nogle forældre vælger også at være med nogle gange og se det hele an”, siger Dorthe Lykke Jensen.

Dorte Lykke Jensen, landsleder i Børn & Tro.

Fokus på børnenes åndelige behov

Netop børneklubbens fokus på det åndelige er ifølge hende medvirkende til succesen:

”Jeg tror også, børnene kommer, fordi de har nogle åndelige længsler, som bliver mødt”, understreger Dorthe Lykke Jensen.

Mens mange voksne måske har svært ved at snakke om denne dimension af livet, virker det for børnene helt naturligt. Det ses tydeligt denne torsdag, hvor Dorthe Lykke Jensen med børnene siddende i en rundkreds fortæller dem en bibelhistorie om en lam mand, der bliver helbredt af Jesus.

Historien giver anledning til en snak med børnene om, hvordan Gud er og hvem Jesus er, og helbredelsen af den lamme får en pige til at ønske en bøn for sin mor, som er kræftramt. Da bønnen er ovre, er der et par lege på programmet, før de voksne ledere begynder at pakke legesagerne sammen.

Den halvanden time lader til at have gjort indtryk på børnene, og da vi skal gå, er det nærmest umuligt at ryste børnene af. Heldigvis er der denne gang ikke lang tid til næste gensyn. Tre uger senere er Børn & Tro nemlig tilbage med legeaktiviteter, sang og musik til det årlige børneevent, hvor de for 40. år i træk rejser deres telt i den betongrå ørken.

Tobias Løndorf Rosenkrands