"Enhver har ret til tanke-, samvittigheds- og religionsfrihed; denne ret omfatter frihed til at skifte religion eller tro og frihed til enten alene eller i fællesskab med andre, offentligt eller privat, at give udtryk for sin religion eller tro gennem undervisning, udøvelse, gudsdyrkelse og overholdelse af religiøse forskrifter". (FNs verdenserklæring om menneskerettighederne, artikel 18)
Trosfrihed for alle
Som danskere er vores generelle oplevelse, at religionsfrihed ikke er noget problem fordi den er en selvfølgelighed. Men 70% af verdens befolkning lever i lande med restriktioner i forhold til religion. Regeringer udsteder diskriminerende love og naboer udsætter religiøse minoriteter for sociale krænkelser. Og nogle gange fører det til vold og direkte forfølgelse.
Arbejde for religionsfrihed begynder med at sætte sig ind i, hvad religionsfrihed betyder og hvordan den beskyttes. Her et par grundintroduktioner:
En lynguide til religionsfrihed: Hvad religionsfrihed betyder - og legitime grænser herfor
En let læst ABC-indføring i de mest basale spørgsmål om religionsfrihed samt grænserne for religionsfriheden. Velegnet til personlig brug eller til samtale herom i en studiekreds m.v. Guiden kan bestilles hos Folkekirkens mellemkirkelige Råd og fremsendes mod betaling af ekspeditionsudgift.