Fortsæt til hovedindholdet
Indføring i kristendom
Dansk

Materiale på dansk 

Her finder du forskelligt undervisningsmateriale på dansk om alt fra folkekirken og kristendom i Danmark, til dåbsmateriale, bibelundervisning, og gudstjenestemateriale. Der er både gratis adgang og købsmateriale i både online-, app- og fysisk format, som kan bestilles til din lokale kirke eller projekt. Har du spørgsmål til konkrete materialer eller forslag til manglende materiale, så kontakt os endelig her.


Kristendomskursus.dk  

Et åbent og fleksibelt kursus-oplæg til kristendomsundervisning for voksne, som er let at bruge og tilpasse lokale forhold. Udviklet af Indre Mission. 

 


Alpha 

En række oplæg om den kristne tro, typisk i et forløb over 11 uger, hvor man mødes en gang om ugen. Alpha holdes i næsten hele verden, også i Danmark, især blandt folk fra den karismatiske tradition.

 

 


Frihed i tro og tale 

Gennem de sidste tre år er voksne asylansøgere på Asylcenter Jelling blevet undervist i Religions- og ytringsfrihed. I et samarbejde mellem asylcenter, imam og folkekirkepræst blev materialet til i 2016 og de tre vidt forskellige ”kulturer” ville på denne måde sammen prøve at forhindre religiøs chikane ved at oplyse om religionsfrihed. 

Religionsfrihed er et ukendt begreb for mange, og svært at forstå. Det kan opfattes som undergravende: Hvis man er troende, hvordan kan man så gå ind for religionsfrihed? Som om man er ligeglad med sin religion? Derfor er det afgørende at både imam og præst gør de potentielle nye danskere opmærksom på, at man i Danmark har ret til at skifte religion, forlade sin religion – eller beholde sin religion.

Undervisningsforløbet er hovedsageligt tiltænkt voksne asylansøgere, men kan også tilpasses og bruges til bredere integrationsinitiativer, og har for eksempel været brugt på sprogcentre.