Fortsæt til hovedindholdet
Portrætserie af herboende migranter
“Jeg har haft et hårdt liv”

“Jeg har haft et hårdt liv”

Markus har været i Danmark i 7 år. Han kommer fra Syrien. “Jeg var kun 20, da jeg kom hertil, og havde derfor nok nogle andre tanker om, hvordan mit liv skulle se ud. Derfor endte jeg det forkerte sted.” fortæller Markus og forsætter: “Jeg ville nok sige, at jeg var forvirret.”. 

Markus fortæller, at han for halvandet år siden kom til kirken og blev døbt, hvilket han ikke selv tænkte, var noget, der ville ske, da han er vokset op med islam som religion. Han har siden gjort brug af kirken om søndagen og om torsdagen, når Lindeskov kirke holder venskabscafe. “I venskabscafeen har jeg mødt venner og folk, jeg kan bruge min tid sammen med, det er her, jeg har fundet et fællesskab om Gud. Det er noget, jeg er rigtig glad for.” 

Derudover har Markus også gjort brug af en bibelkreds, som mødes hver anden uge. Her læser de sammen bibelen og diskuterer den, “ikke nok med at bibelkredsen har været med til at lære mig mere om kristendommen, så har det også været en måde for mig at lære dansk på.” 

Da vi spurgte, om han havde regnet med det liv, han har fået her, svaret han, at “jeg er glad for det liv, jeg nu har fået i det miljø, jeg er kommet i, men fordi jeg var så ung, da jeg kom, var det ikke sådan, jeg tænkte, det skulle se ud.” Han forsætter og fortæller, at fordi han nu er kommet i et nyt miljø, så synes han, at hans liv er blevet bedre, “jeg synes, jeg er blevet en bedre person og har fået et nyt syn på livet, det er som om, jeg nu har fundet en ny vej i livet. En vej som får mig til at forstå livet.”