Fortsæt til hovedindholdet
Forside
Kalender

Kalender

Her kan du se, hvilke tværkulturelle arrangementer der er forskellige steder i Danmark

23
jul.

Farsi-sommerlejr i Vestdanmark

Farsi-sommerlejr i Vestdanmark ved Frydensberg Efterskole fra 23.- 26.juli i år.

Folkekirkens Mellemkirkelige Råd håber, at både stiftsudvalg og lokale sognekirker igen vil bakke op om lejren. Der har været Farsi-lejr i Vestdanmark de seneste tre somre, mens en lignende lejr har fundet sted øst for Storebælt i en årrække.

På begge lejre kan Farsi-talende høre evangeliet forkyndt på deres hjertesprog. Formålet med lejrene er også at skabe kontakt mellem danskere og farsi-talende, kristne såvel som ikke-kristne, samt at indføre farsi-talende afghanere og iranere i kristendommen indenfor folkekirkens rammer og bekendelsesgrundlag.

Pastor Aptin Samadi fra Church of England er hovedtaler. Han har kontakt til farsi-talende menigheder i England og fungerer som koordinator for farsi-talende i den nationale engelske kirke.

På lejren i Vestdanmark var der i 2023 omkring 90 deltagere, hovedsageligt fra Danmark, men også iranere og afghanere fra Sverige, Norge, England og Holland. Erfaringen fra lejrene både vest og øst for Storebælt viser, at der vil komme mange asylansøgere fra asylcentrene og flygtninge på integrationsydelse med på lejren. Samtidig inviterer vi andre med, som heller ikke har så mange penge at holde ferie for.

billetterne kan købes her: کنفرانس تابستانی ۲۰۲۴ کلیسای ایرانیان عمانوئیل | Billetter | Mariager | Religion & Spiritualitet | Billetto — Denmark
16
aug.

Multikulturel diakoni

På dette kursus vil vi sætte fokus på, hvordan vi skaber et værdibaseret fællesskab med plads til mange forskelligheder, etniske som religiøse og hvordan vi får inviteret flere befolkningsgrupper ind i vores arbejde.
Det lærer du på kurset:
Ideer til hvordan du laver relevante aktiviteter for mennesker med anden baggrund og religion. Større klarhed over dine egne rødder og inspiration til at spørge ind til andres traditioner Vi har fokus på
Hvordan laver man aktiviteter i kirken for mennesker med en anden tro? Hvordan laver man brobygning i kirken? Hvordan kan vi være tværkulturel med fælles værdier? Undervisere: Lone Skov Frølund, projektleder for diakoniområdet i Ravnsbjergkirken i Aarhus og Mette M. Madsen generalsekretær i MDK
Tid: Fredag den 16. august i Nørremarks kirken fra kl. 9.30 til 15.00
Sted: Nørremarkskirken, Moldevej 1, 7100 Vejle
Pris: 250 kr.

Læs mere her: 2024-08-16 multikulturel diakoni | Menighedsplejen i Danmark