Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Studerende fra Hong Kong fik ro og hygge med hjem fra besøg i Mariager Sogn

 

Det mellemkirkelige stiftsudvalg i Aarhus stift og Mariager Sogn har haft besøg af 16 unge studerende og 2 professorer fra det kristne Chung Chi College i Hong Kong. Temaet var hygge og fokus var det danske samfund, Grundtvig og det menneskelige møde.

Jacob Duevang Krogh Rasmussen, som var tovholder på besøget og sognepræst ved Mariager kirke har klart indtryk af, at de studerende tog en masse med hjem. Særligt ro.

De studerende fra Hong Kong er vant til larm i den pulserende storby, og i skolen ligger et stort karakterpres nærmest allerede fra børnehavealderen. Derfor var de unge studerende også imponerede over det danske skolesystem og det danske samfund. Her handler det ikke om at konkurrerer med de andre elever, men at blive den bedste udgave af sig selv.

Programmet var tætpakket med besøg på Christiansborg Slot, Grundtvigs Kirke og Vartov i København, inden de rejste videre til Aarhus, hvor de bl.a. var til foredrag på Aarhus Universitet. Herfra gik besøget videre til Grundlovsfejring i Hem præstegård, og til Mariager, hvor de blandt andet besøgte den lokale folkeskole og deltog i aftensang på Mariager Havn med en sang fra Hong Kong.

Da Kristendom og Kirke også var omdrejningspunkter, deltog de unge studerende i søndagens gudstjeneste i Mariager kirke, hvor en af de studerende oplæste på kantonesisk, samt i to pilgrimsvandringer. På disse vandringer var den indre ro i fokus.

Det er denne ro, Jacob Duevang Krogh Rasmussen håber, de unge mennesker har taget med sig hjem, fordi denne ro giver mulighed for at kunne fokusere på livets åndelige side, samt sine egne ønsker, drømme og behov. Et fokus som sjældent får plads, når man skal følge med det hektiske liv og omverdens forventninger. Flere af de studerende gav også udtryk for, at deres oplevelse og erfaring fra Pilgrimsvandringerne var noget af det, som de tog med sig hjem, samt den venlighed og åbenhed som de blev modtaget af overalt.

Tradition i flere år
Det mellemkirkelige stiftsudvalg i Aarhus Stift fik i 2016 kontakt til Tao Fong Shan, der er et kristent dialogcenter i Hong Kong. Her startede idéen om udveksling, der skulle vise hongkongere fra kristne menigheder, hvordan kristendommen har påvirket Danmark, og samtidig var det en mulighed for at give danske menigheder et indblik i Kirken ude i verden gennem det menneskelige møde. Et samarbejde der hurtigt blev en fast tradition, indtil Corona ramte. Men i år blev den genoptaget, nu i samarbejde med Chung Chi College.

Temaet hygge var det overordnet tema. De studerende fra Hong Kong var under besøget værter for en kulturaften, hvor de fortalte om kinesisk kultur, lavede origami og kalligrafi. Der var stor opbakning til dette arrangement fra sognet, og lokale familier var også værter for de studerende.

Når Jacob Duevang Krogh Rasmussen kigger tilbage, står det klart, at det har været supergodt og givende for Mariager sogn at have besøg af de studerende fra Hong Kong, fordi det både har vist Kristendommens mangfoldighed og fordi det har skabt mange møder mennesker imellem til inspiration, eftertanke og glæde. Derfor vil han gerne opfordre menigheder, som ikke allerede har en venskabsmenighed ude i verden, om at kontakte det lokale mellemkirkelige stiftsudvalg og få hjælp til at komme i gang med at få en.