Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ukraine er på programmet på Himmelske Dage

Gennem musik, bøn og oplæg sætter Himmelske Dage fokus på krigen i Ukraine

 

I kirker rundt om i landet er tankerne gået til Ukraine i de seneste måneder. Der er blevet tændt lys, sunget for fred og bedt for det krigshærgede land. Tusindvis af familier er drevet på flugt fra deres hjem i Ukraine på grund af krigens rædsler, og mange ukrainske flygtninge har fundet vej til kirker og menigheder i Danmark.

Det er derfor naturligt, at den økumeniske kirkefestival Himmelske Dage, der  løber af stablen i Roskilde 26. - 29. maj, sætter fokus på krigen i Ukraine.

 Himmelske Dages internationale Udvalg har i samarbejde med bl.a. Det mellemkirkelige Råd arrangeret flere begivenheder om krigen i Ukraine. 

Se her hvad du kan deltage i af arrangementer på Himmelske Dage om Ukraine:

 

En bøn for Europa: Krig i Ukraine

Fredag kl. 19-20 på Roskilde Gymnasium, Aulaen.

Der er igen krig i Europa. Bomber falder i Ukraine, og mange er på flugt. Hvad er vores rolle som kirker i en tid med krigsstemning og øget militarisering, og hvordan kan vi bidrage til at skabe håb og stifte fred? Medvirkende: Pavlo Smytsnyuk, professor ved Det katolske universitet i Lviv (online), Vasyl Tykhovych, ukrainsk præst i København. Ordstyrer: Jørgen Skov Sørensen, generalsekretær, Konferencen for Europæiske Kirker. Thomas Horneman-Thielcke og Peter Fischer-Nielsen vil desuden præsentere nye salme tilegnet ukrainske flygtninge, ”Du er velkommen i mit hus,” som vi vil synge i fællesskab. Læs mere om salmen her.

 

Krigen i Ukraine oplevet helt tæt på

Lørdag 28 maj kl. 10-11 i Byparken i Roskilde.

Olga Kohen, sognepræst i Rødby med både ukrainsk og russisk baggrund, vil tale om hvordan krigen opleves i de nære relationer, når man har familie i både Ukraine og Rusland. Ordstyrere: Kristine Kaaber Pors og Christian Arffmann.

Derudover vil vi lytte til ukrainske sange og melodier, fremført af Pernille Louise Böser på fløjte samt ukrainske Tetiana Praulina Larsson på klaver.

 

En ny verdensorden

Lørdag 28. maj kl. 15:30 - 16:30

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Michael Ignatieff, professor, forfatter og tidligere politiker, taler om hvordan man finder håb og trøst i en verden plaget af krig. Med Ruslands invasion af Ukraine er den gamle liberale verdensorden død. Er det muligt at skabe en ny, fremgangsrig og stabil verdensorden?

 

Mere information

Det mellemkirkelige Råd medvirker i følgende arrangementer på Himmelske Dage - Læs mere HER

Mød Det mellemkirkelige Råd ved stand nr 27 på Mulighedernes Marked. Læs mere HER

Læs hele Himmelske Dage programmet via dette link

Foto: Albin Hillert/LVF.