Nyheder
Nyheder

Det skal du opleve på Himmelske Dage

Der er mange spændende ting på programmet på Himmelske Dage i Herning, bla. arrangementer med inspirerende internationale gæster såsom Olav Fykse Tveit og Musa Filibus

Det mellemkirkelige Råd har inviteret Olav Fykse Tveit fra Kirkernes Verdensråd til at medvirke i Himmelske Dage på Heden, så alle kan møde ham og høre om den globale kirke.  Foto: Kirkernes Verdensråd. 

Der er mange spændende arrangementer på programmet på Himmelske Dage i Herning i Kristi Himmelfartsferien torsdag 30. maj til søndag 2. juni. Her følger et ganske lille udpluk af arrangementer, som det vil være en skam at gå glip af:

 

Torsdag 30. maj fra kl. 17.00: Kirken og verdensmålene

Samtale mellem Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkernes Verdensråd, og Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Samtalen har fokus på, hvad kirken – som globalt og lokalt fællesskab – kan og skal gøre i vor tid i lyset af de 17 Verdensmål og hvorfor det er relevant at tænke kirkens opgave sammen med disse mål.

Arrangementet foregår på Herning Bibliotek, Østergade 8, Herning.

I løbet af kirkedagene danner biblioteket ramme om en mangfoldighed af arrangementer om Verdensmålene og om hvordan civilsamfund, stat, virksomheder og kirker mm sammen kan arbejde for at nå de 17 verdensmål inden 2030.

 

Torsdag 30. maj kl. 19.00: Undergrunds-gudstjeneste - fokus på forfulgte kristne

Verden over må mange kristne mødes under jorden i al hemmelighed for at læse Bibelen, fejre gudstjeneste og bryde brød. Nogle må endda forlade familien og flygte med livet som indsats, fordi de forfølges pga. deres kristne overbevisning. Gennem ord, billeder og musik vil denne stemningsfyldte gudstjeneste, som også foregår under jorden, sætte fokus på den høje pris nogle af vore brødre og søstre betaler for deres tro på Kristus. Vi vil stå sammen i enhed og bede for forfulgte kristne. Alle indbydes til nadver. Musa Panti Filibus, ærkebiskop i Kristi Lutherske Kirke i Nigeria og præsident for Det Lutherske Verdensforbund, medvirker ved gudstjenesten.

Foregår i parkeringskælderen under Herning Rådhus, Bethaniagade 2, 7400 Herning. Trappenedgang ud for indgang D til Herning Rådhus, ud for den gl. gymnastiksal.

 

Torsdag 30. maj kl. 19: Mission i folkekirken

Hvordan taler vi om mission i folkekirken? Og hvordan ser fremtiden ud for missionsbevægelsen? Debat om mission ved Helle Skaarup, Løgumkloster Refugium, og Anders Ellebæk Madsen, Kristeligt Dagblad. 

Foregår på Cirkuspladsen. 

 

Fredag 31. maj kl. 09: Bibelrefleksion ved Olav Fykse Tveit

I denne bibelrefleksion udlægger Tveit teksten om Vandringen på søen (Mattæusevangeliet kap. 14 vers 22-33).

Foregår i Citykirken, Gl. Landevej 1, Herning.

 

Fredag 31. maj kl. 10: Den globale kirkes fremtid og muligheder, v/ Olav Fykse Tveit

Olav Fykse Tveit holder oplæg om hvordan verdens kirker i dag og i fremtiden kan arbejde sammen på tværs af kulturelle og teologiske forskelle, og hvordan den danske kirke kan være en aktiv medspiller i globalt kirkeliv.

Foregår i Huset no. 7, Nørregade 7A, 7400 Herning. Den store sal.

 

Fredag 31. maj kl. 09.00– 17.00: Folkekirkemødet

Folkekirkemødet er et forum for samtale for enhver, der er interesseret i kirkelige spørgsmål og i hvordan folkekirken skal se ud i fremtiden. Mødet er arrangeret af Landsforeningen af Menighedsråd, Det mellemkirkelige Råd og en lang række andre kirkelige organisationer. I fokus er om formiddagen de centrale sakramenter i folkekirken, nemlig dåb og nadver.

Om eftermiddagen vil der kredses om emner som kirke, samfund, danskhed, folkelighed og mission. Det mellemkirkelige Råds formand Mogens Mogensen vil holde oplæg om mission i et folkekirkeligt perspektiv og tale om, hvordan folkekirken kan engagere sig i samfundet og sørge for, at vi deler det gode budskab med hinanden og deler samtaler om tro.

Program, tider, praktisk information kan man læse her.

 

Fredag 31. maj kl. 16: Den globale kirke i Danmark

Flygtninge og indvandrere fortæller om deres møde med kirken i Danmark. Debat v/ journalist og præst Allan Høyer. Foregår på Tinghuspladsen, Østergade 11, Herning.

 

Fredag 31. maj kl. 17: Forbønsgudstjeneste for fred og retfærdighed i Palæstina

Besættelsen af Palæstina har nu varet 52 år og er en vedvarende kilde til had og fjendskab i især Mellemøsten. Derfor er i den grad brug for fred og retfærdighed i Palæstina. Den palæstinensiske, lutherske præst, Mitri Raheb er prædikant under gudstjenesten (på engelsk). Liturg: Hanne Jul Jakobsen. Gudstjenesten er arrangeret af KFUM og KFUK i Danmark.

 

Lørdag 1. juni kl. 15.30: Om retræte: Samtale med biskop Thomas fra Egypten

Biskop Thomas vil tale om spiritualitet og retræte med udgangspunkt i Anafora, et retrætested han har etableret midt i Egyptens ørken. Gæster der har besøgt Anafora, glemmer ikke gæstfriheden, kærligheden og enkelheden.

Foregår i Fredens Kirke, Sjællandsgade 34, Herning.

 

Lørdag 1. juni kl. 20: Det himmelske show i Boxen

I Herning kommer man ikke uden om Boxen. Så Himmelske Dage skal naturligvis også indeholde et himmelsk show. Her kan man opleve Verdensballetten, Herning Kirkes Drengekor, Danmarks største gospelkor, den amerikanske Grammyvindende gospelsanger Hezekiah Walker, Peter Mygind og mange flere.

 

Der foregår rigtig mange spændende ting på Himmelske Dage