Fortsæt til hovedindholdet
Portrætserie af herboende migranter
“Jeg mener, at Gud vælger vores vej, og viser os vejen.”

Jeg mener, at Gud vælger vores vej, og viser os vejen. 

Mød Milad. Han er grunden til, at Lindeskovkirkens venskabscafé eksisterer. “Jeg mener, at Gud vælger vores vej, og viser os vejen.”

Milad kommer fra Iran og har været i Danmark siden 2015. Han har nu været her i 7 år.

“Jeg kom hertil helt alene og savnede min familie. Da jeg var på asylcenteret, kunne jeg sidde for mig selv på værelset, for jeg gad ikke være sammen med de mange andre mennesker, der også var her. Jeg sad bare og var alene. Nogle af mine venner var en del af pinsekirken, så de inviteret mig med en gang.” fortæller Milad og forsætter: “Men jeg ville ikke rigtig med i deres kirke, det var ikke lige et sted for mig.” Selvom Milad ikke var en del at et kirkemiljø i starten, gjorde han til tider stadig brug af kirken. “Nogle gange forsøgte jeg at være med til arrangementer i kirken og deltog også i aktiviteter, hvor vi f.eks. lavede mad sammen. Engang lavede vi mad til Dronningen, da hun var der. Hun kunne godt lide vores mad” fortæller Milad og griner. 

Men det har ikke altid været let for Milad: “Jeg var stadig ked af det, så jeg begyndte at læse Bibelen og gik lidt i kirke. Det var pludseligt som om Jesus tog mig til sig. Det var også i den tid, jeg lærte Lisbeth (arrangøren af venskabscaféen) at kende. Den gang kunne jeg finde på at sige: “husk nu, hvad der står i Bibelen”, når hun blev irriteret over noget.” griner Milad. “Selvom jeg kom hertil helt alene, har Lisbeth givet mig en familiefølelse - hende og hendes mand er min familie.”

“Jeg var heldig, at jeg mødte Lisbeth, og at hun hjalp mig på vej igen, for hvis jeg ikke havde mødt hende, var mit liv gået i en helt anden retning. Om jeg stadig var her, ved jeg ikke. Kirken og venskabscaféen var med til at give mig en ro og et fællesskab, som jeg manglede. Nu har jeg fremtidsplaner. Jeg er i gang med en uddannelse og jeg føler virkelig, at Gud har været med til at tilrettelægge mit liv. Han har vist mig den vej, jeg er på nu.”