Fortsæt til hovedindholdet
Богослужіння та церковні події
Конфірмація

Конфірмація

Конфірмація та підготовка до конфірмації в Євангелічно-лютеранській церкві Данії.

Конфірмація — це ритуал в Євангельсько-лютеранській церкві Данії (Народна Церква Данії), що знаменує умовний перехід між дитинством та юнацтвом. Конфірмація означає, що Господь підтверджує обіцянку бути з вами, яку Він дав вам у вашому хрещенні.

Метою конфірмації є надати вам, охрещеному в християнській вірі, можливість прийняти рішення про своє хрещення, коли ви стоїте на шляху до дорослішання. Під час конфірмації Бог підтверджує вам своє «Так» і каже, що підтверджує те, що Він обіцяв у вашому хрещенні. 
Ви як конфірмант повторюєте «Так» свого хрещення своїм «Так» християнській вірі і отримуєте благословення. Конфірмація (підтвердження) є ознакою того, що Бог залишається з вами, коли починається ваше юнацтво. Конфірмація є данським лютеранським ритуалом, який невідомий та не використовується ані у православній, ані у католицькій церкві. 
Народна Церква Данії визнає і вважає ваше хрещення, якщо вас хрестив православний або католицький священик, тому ви можете за бажанням брати участь у таїнствах/церемоніях в Данській Народній Церкві , таких як Святе Причастя.

Навчання

Перед конфірмаціє ви проходите курс підготовки. Підготовка до конфірмації є частиною вивчення хрещення в Данській Народній Церкві, а стосується змісту християнської віри та богослужінь у церкві. Курс проходить у місцевого пастора під час вашого навчання у 7-му або у 8-му класі. Ви дізнаєтеся про християнство та обговорюєте важливі життєві питання зі священиком і своїми однокласниками. 
Ви можете взяти участь у підготовці до конфірмації, навіть якщо ви не бажаєте стати конфірмованим і навіть якщо ви не є членом Датської народної церкви. Підготовка до конфірмації чимось нагадує недільні школи православної та католицької церков.

Зміст

Під час підготовки до конфірмації ви дізнаєтеся про християнські перекази, історію та традиції християнства. Курс може допомогти вам зрозуміти час і мір, у яких ви живете. Багато біблійних історій використовуються у книгах, картинах, фільмах, музиці та відео, які ви зможете по-справжньому зрозуміти, лише знаючи історії з християнства. З ними ви також можете краще зрозуміти наше суспільство; наприклад, чому ми беремо на себе допомогу хворим та бідним. Зазвичай навчання не надає багато готових відповідей; це більше про те, щоб разом ставити питання про життя, одне одного та Бога. 
Підготовка до конфірмації триває приблизно вісім місяців, протягом яких ви зустрічаєтеся з пастором та іншими учасниками раз на тиждень. Підготовка до конфірмації проводиться в будні дні в рамках шкільного розкладу та є безкоштовною для відвідування.

Конфірмація

Увесь процес курса завершується самою конфірмацією, яка відбувається на святковій службі. Конфірмація відбувається біля вівтаря, де ви як конфірмант стаєте на коліна. Священик називає ваше ім'я, і є традиція, що родина конфірманта встає, коли згадується його ім'я. Саме тут Бог підтверджує Свою обіцянку назавжди бути з вами, яку Він надав вам у вашому хрещенні. Це не вважається ритуалом/таїнством, але конфірмація це вашим особистим «Так» християнству. Конфірмація не обов’язково означає, що ви автоматично стаєте частиною лютеранської церкви Данії.

 

Якщо ви або ваші батьки не бажають вашого приєднання до лютеранської церкви Данії після конфірмації, то можна конфірмуватися і без приєднання до церкви. Звертайтеся будь ласка, до місцевого священика для узгодження. Якщо пізніше виникне бажання приєднатися до Євангельсько-лютеранської церкви Данії, то це можливо, за умовою, що ви пройшли конфірмацію. Це має відбутися знову ж таки за узгодженням з місцевим пастором.

 

Православні та католицькі священики не завжди рекомендують приймати конфірмацію, якщо ви належите до їх церкви. Але ви все одно можете відвідувати заняття з підготовки до конфірмації разом зі своїми однокласниками, навіть якщо ви католик чи православний. З боку Народної Церкви Данії немає ніяких перешкод для прийняття участі у підготовці до конфірмації або самій конфірмаці, навіть якщо ви маєте коріння в іншій християнської традиції.

 

Щоб дізнатися більше про підготовку до конфірмації та саму конфірмацію, зв'яжіться зі священиком у вашій місцевій церкві.