Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ny officiel engelsk hjemmeside om folkekirken

Flere og flere migranter i Danmark henvender sig til folkekirken. Nu kan de hente information om kirken på engelsksproget hjemmeside

Abel fra Eritrea har fundet et kirkeligt fællesskab i en kirke i København. Med hjemmesiden www.lutheranchurch.dk kan flere med udenlandsk baggrund finde vej ind i folkekirken. Foto: Christoffer Fryd.

Folkekirken er en meget vigtig del af det danske samfund. Kirken er til stede overalt i samfundet, og 75 % af befolkningen er medlemmer af kirken. Men hvis man ikke kender så meget til folkekirken, kan man have mange spørgsmål om kirken, og det gælder ikke mindst, hvis man kommer fra et andet land. På grund af stigende søgning mod folkekirken fra turister, expats og migranter lancerer folkekirken den nye engelsksprogede hjemmeside www.lutheranchurch.dk.

Hjemmesiden er fuld af information og fakta om folkekirken, blandt andet om dens historie, ritualer, bekendelsesgrundlag, samt information for folk der ønsker at bruge kirken, fx til gudstjeneste, bryllup eller fællesskabsaktiviteter. Lutheranchurch.dk er også en åben dør for alle, der ønsker at lære mere om folkekirken eller søger et fællesskab i kirken.

Folkekirken forsøger i stigende grad at række ud mod borgere med ikke-dansk oprindelse og inkludere dem i folkekirkens fællesskab, og den nye engelsksprogede hjemmeside er en del af denne proces.

”Det er meget glædeligt, at folkekirken nu får en engelsksproget hjemmeside,” udtaler Mogens Mogensen, formand for Folkekirkens mellemkirkelige Råd, som varetager folkekirkens internationale relationer.

”Dermed signaleres det, at folkekirken også er for de borgere, der (endnu) ikke er dansksprogede. I en globaliseret tid er vi også nødt til at give interesserede i andre lande mulighed for at få oplysninger om folkekirken på et internationalt sprog, som mange forstår,” konkluderer Mogens Mogensen.

Den engelske hjemmeside er en grundig opdatering af en eksisterende version af lutheranchurch.dk, som oprindeligt blev lanceret i 2010.  

 

For mere information,

Kontakt
Christian Arffmann, kommunikationsmedarbejder i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, telefon: +45 29911324, email: ca(at)interchurch.dk.

Anne Katrine Ebbesen, koordinator i Folkekirkens Migrantsamarbejde, telefon: +45 29746881, email: ake(at)interchurch.dk.