Nyheder
Nyheder

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp valgt som formand for globalt kirkeligt netværk

Birgitte Qvist-Sørensen skal stå i spidsen for ACT Alliance de kommende år

Her ses ACT Alliances nye formandskab. Fra højre mod venstre: generalsekretær Rudelmar Bueno de Faria, bestyrelsesformand Birgitte Qvist-Sørensen, næstformand Tegwende Léonard Kinda og kasserer Simangaliso Hove.

”Jeg glæder mig til at stå i spidsen for alliancens arbejde, så vi sammen kan skabe en verden, hvor alle mennesker kan leve i værdighed og retfærdighed med fred og respekt for deres rettigheder,” siger Birgitte Qvist-Sørensen som reaktion på udnævnelsen ifølge en pressemeddelelse.

Et af det internationale kirkelivs største ngo-netværk, Act Alliance (Act står Action by Churches Together) har netop holdt generalforsamling i Uppsala i Sverige. I den forbindelse blev Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen udnævnt som bestyrelsesformand for det globale netværk.

Hun glæder sig til at gå i gang med den nye strategi for Act Alliance som skal vare de næste 7 år. I strategien er følgende områder i fokus:

Klima – ligestilling – fred og sikkerhed – migration samt katastrofe- og nødhjælp.

“Verden bevæger sig ikke i en positiv retning,” udtaler Qvist-Sørensen i en pressemeddelelse. ”Men vi er kaldet til at tage os af de fattige, arbejde for retfærdighed og at sørge for, at der ikke er nogen, der bliver undertrykt. Det er meget vigtigt for os at være en stærk alliance med en stærk stemme,” siger Qvist-Sørensen. 

Act Alliance har 150 kirkelige og trosbaserede organisationer som medlemmer, opererer i 125 lande og råder over 25000 medarbejdere. 

Act Alliance har et internationalt sekretariat i Geneve tæt på Det lutherske Verdensforbund og Kirkernes Verdensråd og har desuden kontorer i Bangkok, Nairobi, Amman, New York, Toronto og San Salvador.

Med udnævnelsen af Birgitte Qvist-Sørensen som bestyrelsesformand i Act Alliance har vi nu to danskere på betydningsfulde poster i det internationale kirkeliv, da biskop Henrik Stubkjær sidder som formand for Det lutherske Verdensforbunds nødhjælpsorganisation World Service.