Fortsæt til hovedindholdet
Trosfrihed - idekatalog
Foredragsholdere

Foredragsholdere

Venskabsmenighed i Irak?

Hvorfor bliver kristne forfulgt?

Hvor udbredt er religiøs forfølgelse? 

Folkekirkens mellemkirkelige Råd har til opgave at berige folkekirkens menigheder med inspiration fra kirken globalt. Kristenforfølgelse er en af verdenskirkens barske realiteter. En dag eller aften med fokus på dette tema kan vække et meget vigtigt engagement hos os. Lidende trosfæller har brug for at vi er medlevende og medlidende. 

Send bud efter en foredragsholder, som ved et arrangement i sognet, provstiet, stiftet kan give et aktuelt input, der kan bidrage til at styrke menighedens engagement i en meget vigtig problematik.

Gwynneth Llewellyn

Gwynneth Llewellyn er frivillig i Apostelkirken på Vesterbro med personlig kontakt til venskabsmenigheden i Bagdad, Irak. Hun har været i Irak og fortæller om sit møde med menigheden og med et land i krise. Hun deler gerne erfaring ud vedr. venskabskontakt med en menighed i et kriseramt område. Hun følger løbende med I de seneste udviklinger for det trængte kristne mindretal I landet.

Læs artikel fra Kristeligt Dagblad om Gwynneth her

Kontakt: Tlf: 2076 3675 - mail: joerggwyn@webspeed.dk

Mogens S. Mogensen

Mogens Mogensen, formand for Folkekirkens mellemkirkelige Råd og formand for arbejdsgruppen for projekt Trosfrihed - forfulgte kristne.

Han er i dagspressen brugt som en af de hyppigst anvendte kommentatorer omkring aktuelle kirkeforhold og ikke mindst i forhold religioner imellem.

Cand. mag. fra Århus Universitet og Ph.D. Fuller Seminary på en afhandling om kristen-muslimske relationer i Afrika.

Kontakt: Tlf: 26 17 57 12 - mail: mogensen@intercultural.dk

Birger Nygaard

Birger Nygaard er generalsekretær for Folkekirkens Mellemkirkelige Råd. 

 

Han har bred international erfaring fra mange kirkelige sammenhænge og er opdateret om forfulgte kristnes forhold i verden. 

Cand. theol. fra Århus Universitet og MA i interkulturelle studier fra Fuller Seminary. 

Kontakt: Tlf: 2482 4440 - mail: bn@interchurch.dk

Kurt Johansen

Kurt Johansen, Generalsekretær i SAT-7 Europe

SAT-7 er en organisation, der betjener kristne i hele Mellemøsten med kristne sattelit-transmitterede TV-programmer, produceret af arabere for arabere. Han er meget tæt på aktuelle udviklinger i Mellemøsten og fortæller levende og engageret, baseret på data og med virkelighedsnære historier fra den meget komplekse situation i Mellemøsten. 

Kontakt: tlf: 40 33 66 59 - mail: kurtjohansen@sat7.org

Ole Buchardt Olesen

Ole Buchardt Olesen, sognepræst i Gilleleje har beskæftiget med kristne i Mellemøsten og andre steder i  mange år. Herigennem er der naturligt kommet fokus på især forfulgte kristne. Dette fokus indeholder meget ubehagelige historier, men også fortællingen om, hvordan kristne under trængsler ofte bliver mere opmærksomme på deres tro, ligesom sammenholdet bliver stærkere – begge dele til eftertanke for os.

Ole Buchardt Olesen er medlem af det mellemkirkelige stiftsudvalg i Helsingør Stift og i kraft her af medarrangør af flere seminarer om forfulgte kristne.

Kontakt: obo@km.dk - 48 30 02 31. 

Danmission

Danmission råder over en række foredragsholdere, som kan give forskellige vinkler på spørgsmål om trosfrihed og kristnes forhold i Mellemøsten m.v.

Se Danmissions fordragsportal her

Kontakt netværkskonsulent Lærke Lysemose Christensen:

Tlf.: +45 41999335

mail: llc@danmission.dk

Mogens Kjær

Mogens Kjær, tidl. generalsekretær i Danmission

Danmission har i hele sin historie været til stede i Mellemøsten og arbejdet med og for de kristne kirker der. I august 2014 iværksatte Danmission en indsamling til de kristne og andre religiøse mindretal, som bliver fordrevet af IS i Nordirak. Indsamlingen støtter den kaldæiske kirkes hjælpearbejde i Erbil. Mogens Kjær fortæller både historisk og aktuelt om de kristnes situation i Mellemøsten, men også med udblik til andre steder i verden, hvor kristne er i mindretal og kommer med sit bud på, hvordan vi bedst kan hjælpe vores forfulgte kristne søstre og brødre som enkeltpersoner, menigheder og politisk.

Aftaler om foredrag kan træffes gennem Danmissions foredragskoordinator, Lærke Lysemose Christensen (llc@danmission.dk – tlf.41 999 335).

Clement Dachet

Clement Dachet, Mission Afrika

Clement Dachet er uddannet præst i Nigeria og er i dag bosiddende i Danmark.

Clement Dachet reflekterer over at leve i et land, hvor Boko Haram terroriserer befolkningen.

  • Hvordan reagerer kirkerne, samfundet og det enkelte menneske, når de bliver udsat for voldsomt pres? Hvordan
  • er Nigerias politiske situation?
  • Hvordan udvikler relationen sig mellem kristne og muslimer i Nigeria?

 Aftaler om foredrag kan træffes gennem Mission Afrika - ma@missionafrika.dk – tlf. 8772 5050.

 Mission Afrikas kristne samarbejdspartnere i Nigeria og Cameroun er ramt af Boko Harams terrorangreb, drab og deraf store flygtningestrømme og den lutherske kirke i Centralafrika er ramt af en brutal og sekterisk konflikt mellem kristne og muslimske grupperinger

Peter Fischer-Nielsen

Peter Fischer-Nielsen, Mission Afrika 

Islam og kristendom – en fredelig fremtid?

Kirken er presset i mange dele af verden. Kristne oplever flere steder diskrimination og forfølgelse. Hvad kan Mission Afrika og vores kirkelige partnere gøre for at fremme dialog og fredelige forhold samtidig med at vi fastholder vores kald til at være i mission?

I dette foredrag vil konstitueret generalsekretær Peter Fischer-Nielsen fortælle om situationen i de lande, hvor Mission Afrika arbejder og give et indblik i, hvad Mission Afrika gør for at skabe fred og forsoning mellem kristne og muslimer og for at præsentere

Aftaler om foredrag kan træffes gennem Mission Afrika - ma@missionafrika.dk – tlf. 8772 5050.

Mission Afrikas kristne samarbejdspartnere i Nigeria og Cameroun er ramt af Boko Harams terrorangreb, drab og deraf store flygtningestrømme og den lutherske kirke i Centralafrika er ramt af en brutal og sekterisk konflikt mellem kristne og muslimske grupperingerVejledning

Hvis du er usikker på, hvordan du skal opbygge et arrangement omkring trosfrihed og forfulgte kristne, er du altid velkommen til at kontakte os på Folkekirkens mellemkirkelige Råd for en snak herom.