Fortsæt til hovedindholdet
Kirkernes Verdensråds 11. generalforsamling i Karlsruhe
En steward til generalforsamling

En steward til generalforsamling

Neils Nicolajsen Geil er steward på Kirkernes Verdensråds generalforsamling i Karlsruhe. Han beskriver her sin oplevelse af de første dage i byen samlet med stewards fra hele verden.

Jeg har nu været i Karlsruhe i to dage. Den 24. august fløj jeg til Frankfurt med en masse bagage, da jeg efter generalforsamlingen tager direkte på udvekslingsophold i Heidelberg. Den første dag var der ikke det store program, eftersom alle cirka 140 stewards skulle ankomme fra det meste af verden. 

I går og i dag har vi fået en masse information om Kirkernes Verdensråd, økumenisk teologi, og hvad det vil sige at være steward. Vi er også begyndt at forberede os til den kommende generalforsamling og til weekendens økumeniske ungdomsmøde. Derudover har vi brugt en masse tid på at lære hinanden at kende, både som en del af programmet og i de få pauser vi har haft. Folk kommer fra forskellige sammenhænge og med mange forskellige kristne baggrunde, så det er udgangspunkt for nogle spændende samtaler. Jeg har blandt andet talt med unge mennesker fra New Zealand, Nepal, Zimbabwe, Peru, Uganda, Tonga, Finland og Tyskland. Det er meget givende at være en del af et internationalt og økumenisk miljø, hvor vi beder og synger sammen på mange forskellige sprog. Det er smukt at høre Fadervor på så mange forskellige sprog på samme tid.

Vi har også nogle spændende samtaler om teologi og kirke, hvor både forskelle og ligheder bliver fremhævet. Man kan hurtigt komme til at fokusere meget på forskellene, men de første dage har også bekræftet mig i, hvor meget vi egentlig har til fælles, og hvor vigtig den økumeniske samtale er. Det giver også en ny forståelse for mit eget kristne udgangspunkt at skulle forklare, hvad jeg tror på til kristne fra den anden ende af jorden. En hel del af deltagerne er teologistuderende eller præster, men der er også mange med helt andre baggrunde, hvilket også skaber nogle gode samtaler. Jeg er en del af kommunikationsholdet. 

Jeg glæder mig til at generalforsamlingen begynder, hvor det for alvor kommer til at vrimle med kristne fra hele verden i Karlsruhe.

 

Niels Nicolajsen Geil