Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Succes med samskabelse af Folkehus i Kvaglund

Fredag bød konferencen ”midt iblandt os” på oplæg om succesfuld samskabelse mellem kirke og kommune. 

Stor interesse for at høre om samarbejdet mellem Kvaglund Kirke og Esbjerg Kommune.

Fredag bød konferencen ”midt iblandt os” på oplæg om samskabelse mellem kirke og kommune. Stiftspræst Peter Sode Jensen og chef for Kultur og Fritid i Esbjerg Kommune, Ulla Visbech, fortalte om Folkehuset i Kvaglund ved Esbjerg. Det er opstået som et samarbejde mellem den lokale kirke og Esbjerg Kommune og har til huse i det tidligere lokale bibliotek, som kirken lejer sig ind i.

Kvaglund har i årtier været kendt som et socialt belastet område, og har ad flere omgange været på den såkaldte ghettoliste - i dag kaldet for Listen over udsatte boligområder

- Vi skulle finde det rette niveau i kommunen at mødes med, før der kom skred i planerne. Det har været et langt, sejt træk med mange møder mellem kirke og kulturforvaltning, og vi har heldige med, at planerne så dagens lys på et politisk godt tidspunkt, siger Peter Sode

Lavpraktisk består folkehuset af to rum: Et folkeligt og et forkyndende rum. Det folkelige rum har plads til forskellige kulturer og religioner - eller ingen religion.

- I det forkyndende rum forkynder kirken - med transparens - evangeliet. Vi kan invitere fra det andet rum til det andet, lige som vi kan rekruttere frivillige fra begge rum, fortæller Peter Sode Jensen.

I Folkehuset mødes lokale med mange forskellige nationaliteter fx for at spise sammen.

- Folkehuset har brudt den ”Berlinmur” ned, som ellers har delt området i to: Villakvartererne på den ene side og de sociale boligblokke på den anden, fortæller Peter Sode Jensen.

Det kom tydeligt til udtryk, da Folkehuset i november 2023 fik besøg af det daværende Kronprinspar, og rigtigt mange lokale mødte op for at hylde Kronprinsparret – og Folkehuset.