Fortsæt til hovedindholdet
Portrætserie af herboende migranter
"Jeg kommer fra et godt og fint liv, men da jeg kom til Danmark, måtte jeg starte forfra"

"Jeg kommer fra et godt og fint liv, men da jeg kom til Danmark, måtte jeg starte forfra" 

Hesam er Iraner og har boet i Danmark i næsten 9 år. “Da Jeg kom til Danmark var jeg i et asylcenter tæt på Aalborg, hvor vi gjorder der brug af kirken der i et stykke tid, Men da jeg fik opholdstilladelse, så flyttede vi her til Nykøbing Falster”

“I starten gjorder vi brug af en anden lille kirke i området, men så hørte vi at der var en kirke som havde noget for migranter hver anden torsdag, hvor der var en masse kulturer og nationaliteter til stede. Det prøvede vi så at deltage i en to tre gange. Derefter valgte vi så at skifte kirke og tager nu både til højmessen om søndagen og til venskabscafeen om torsdagen.”

Hesam og hans familie har igennem årene fået meget ud af at deltage i højmessen om søndagen og venskabscafeen om torsdagen “Det har været en stor hjælp med kirken og også nu med venskabscafeen. Den har givet venskaber med folk der ligesom mig er kommet hertil. Det har hjulpet i forhold til sproget og det at forstå de små ting, fordi der har været nogen til at hjælpe os, både med de små praktisk ting, men også med at lære og forstå sproget. Nu, efter jeg har fået hjælp, kan jeg være med til at give det tilbage og hjælpe de andre.”

Hessam havde ikke håb for hans fremtid i Danmark, men smiler da han stolt kan fortælle “Alle de planer jeg havde da jeg kom hertil, dem synes jeg at jeg har fået opfyldt. Så man kan godt sige at alle min drømme er blevet opfyldt, men det var hårdt. Jeg kommer fra et godt og fint liv, men da jeg kom til Danmark, måtte jeg starte forfra. jeg var tilbage på bunden, jeg havde ingenting. Jeg regnede faktisk heller ikke med at jeg ville kunne få noget af det tilbage igen, og havde ingen forventninger til mit liv. Men jeg er glad for at sige at det ændrede sig.