Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ny i migrantsamarbejdet: Ida Tafdrup-Johansen

Gladsaxe-Herlev provsti har fået en grundig og engergisk koordinator som tovholder for deres tværkulturelle arbejde, og Ida er allerede godt i gang med at skabe nye forbindelser og samarbejde. 

 

Hvilke opgaver motiverer dig mest i migrantsamarbejdet?

Mødet med mennesker med anden kulturel baggrund, er altid spændende for mig, da det får mig til at reflektere over min egen virkelighed og verdenssyn. Derudover er det motiverende at mærke den indsats man gør, rykker noget i andre mennesker ved at få dem til at reflektere, skabe glæde eller give håb.

 

Hvorfor betyder folkekirkens migrantsamarbejdet noget for dig?

Fra tidligere job har jeg oplevet, at mange migranter føler sig som gæster i det danske samfund, føler sig ekskluderet fra fællesskabet eller oplever ensomhed. Jeg synes, det er en vigtig opgave at blive bedre til at tage imod fremmede, være åbne for andres livsanskuelse og være villig til at forandre ens egen hverdag. I folkekirkelig sammenhæng ser jeg migrantsamarbejde som afgørende på vejen til at skabe bedre inklusion, et mangfoldigt fællesskab og til at være kirke for hele folket.

 

Hvad synes du folkekirken bør gøre for nydanskere?

Kirken kan tilbyde et unikt rum for eksistentielle spørgsmål, som mange migranter mangler i en hverdag i Danmark med økonomiske udfordringer, mange krav samt regler, der kan synes uforståelige. Kirken kan give plads til glæde og håb, omsorg og medmenneskelighed. Folkekirken bør arbejde for at migranterne føler sig hjemme og ikke blot som gæster i Danmark og i kirken. Og samtidig tror jeg vi vil opleve et mangfoldigt fællesskab som er gensidigt givende.

 

Læs mere om det tværkulturelle arbejde i Gladsaxe-Herlev her.