Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Flere og flere arabisktalende finder vej til kirken

Arabisktalende kristne mødtes til kirkelig konference i Christianskirken i Aarhus

"Det var skønt at se, hvordan så mange forskellige kulturelle baggrunde, etniske grupperinger og nationaliteter kunne samles under ét tag i troen på Jesus Kristus,” fortæller Sebastian Olesen (t.h.) om den nyligt afholdte kirkelige konference for arabisktalende kristne.


Kirkelige konferencer bliver der holdt mange af i Danmark. Men for nylig fandt en lidt anderledes konference sted. For den 27. april åbnede Christianskirken i Århus dørene for herboende arabisktalende kristne, fortæller Wessam Yousef, tværkulturel medarbejder i Indre Mission. 

Under ét tag

”Deltagerne var både kristne, konvertitter og nogle muslimer, der stadig søger Jesus. De var meget glade for konferencen og glade for forkyndelsen. De sagde, at de virkelig kunne mærke Guds nærvær lige fra begyndelsen og kom i det hele med mange opmuntrende vidnesbyrd,” siger Wessam Yousef.

Sebastian Olesen, der deltog i konferencen, fortæller begejstret, at den var ”fyldt med energi, Jesus-glæde, lovsang, bøn, forkyndelse og forbøn.”

Der var både ”arabere, irakere, syrere, kurdere, assyrere, egyptere, kældæiske og et par danskere, herunder mig selv,” siger Sebastian Olesen og tilføjer: ”Det var skønt at se, hvordan så mange forskellige kulturelle baggrunde, etniske grupperinger og nationaliteter kunne samles under ét tag i troen på Jesus Kristus.”

Fra nær og fjern

Konferencen blev arrangeret i samarbejde med Indre Mission og Christianskirken, og der kom 74 deltagere + børn i løbet af de 3 dage. De kom fra både Århus, Randers, Rønde, Ikast, Kjellerup, Farsø, Hammel, Odense, Silkeborg og Skanderborg. Desuden deltog lederne af den arabiske gruppe i Brønderslev.

At der kan holdes en stor konference for arabisktalende kristne i Danmark, skyldes, at der begynder at blive organiseret mange lokale arabisktalende grupper rundt omkring i landet.  

Der er også startet en ungdomsgruppe for unge arabisktalende kristne, og denne gruppe er i gang med at nå ud til andre andengenerationsindvandrere, som mangler et åndeligt ståsted.

Kirken samler

Men Wessam Yousef understreger, at det har en stor betydning, at de forskellige grupper får en tilknytning til folkekirken.

”Jeg tror ikke, det er en enkelt arabisktalende person eller gruppe, der kan samle de arabisktalende. Når det derimod er folkekirken, der inviterer og er medarrangør af sådan en konference, er det med til at samle forskellige grupper af arabisktalende kristne og konvertitter i Danmark. Det skaber en enhed, og det betyder meget for deltagerne at vide, at de arabisktalende kristne anerkendes som en del af kirken i Danmark,” konkluderer Wessam Youssef, der allerede glæder sig til næste arabiske konference i 2019.