Fortsæt til hovedindholdet
Діти та молодь
Міні-конфірманти

Міні-конфірманти  

Minikonfirmander

Folkekirken пропонує навчання християнству та вірі для всіх дітей у віці 9-10 років по всій країні.

Навчання популярне, тому що дає дітям знання про духовний світ і церкву виходячи з власного досвіду та запитань дітей.

У лютеранській церкві Данії дітей конфірмують, коли їм виповнюється 14 років. Конфірмація означає, що діти, переходячи до дорослого життя, підтверджують християнську віру, в якій вони були хрещені, коли були немовлятами.

Навчання для 9-10-річних дітей називається міні-конфірмацією, молодшою ​​конфірмацією або дитячою конфірмацією, оскільки це ранній попередник конфірмації, яку дитина отримує у віці 14 років.

На уроках діти отримують базові знання про церкву та християнство через розповіді, ігри, музику та творчі дії, такі як драма, театр з ляльками та малювання. Навчання адаптовано до віку дітей і заохочує до запитань і подиву.

Міні-конфірманці часто відвідують церкву, тому що це надихає на добрі та цікаві запитання про те, що діти бачать у церкві, наприклад, купіль чи релігійну картину.

Відвідуючи храми, міні-конфірманти разом співають церковні гімни та розповідають про те, що відбувається на службі та великі свята, такі як хрещення, весілля та похорони.

Діти також ставлять екзистенційні питання про життя та смерть. Бо чи справді можна вважати, що Бог існує? І живе він тут, у церкві, чи в хмарах? А мою померлу бабусю на небі Бог доглядає?

Міні-конфірманти також чують біблійні історії, в яких вони можуть розмірковувати про своє життя.

Історії є не лише ядром християнства, але й невід’ємною частиною нашої культури та спільного розуміння в данському суспільстві.

Діти чують історії про, наприклад, Адама та Єву, Ноїв ковчег, доброго самарянина та блудного сина. Крім того, вони чують про народження, смерть і воскресіння Ісуса і дізнаються, чому ми святкуємо Різдво та Великдень.

Не соромтеся звертатися до місцевої парафії, якщо ви вважаєте, що вашій дитині може бути корисна пропозиція стати міні-конфірматом.