Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Protestantisk kristendom - et kirkeligt eller nationalt fællesskab?

Refleksioner fra europæisk konference om protestantisk kristendom mellem nationalisme og kosmopolitanisme

For nylig blev der afholdt konference i Wien om protestantisk kristendom - mellem nationalisme og kosmopolitanisme. Protestantiske kirker i Europa er dybt rodfæstet i bestemte historiske og kulturelle narrativer. I takt med at samfundene ændrer sig i Europa, både kulturelt og politisk, kalder det til overvejelse, hvad det vil sige at være protestantisk i dag. Bør kirker i fremtiden være nationalbundet eller være mere internationalt orienterede? 

Et hold teologistuderende fra Aarhus Universitet deltog i konferencen, nemlig Anna Ravn, Asbjørn Lauridsen, Jonas Jensen og Rasmus Hansen. Nedenfor kan du læse refleksioner fra deltagerne om forholdet mellem kirke, stat og nation i dansk og europæisk perspektiv. 

Konferencen var arrangeret af Evangelischer Bund Hessen (forening af evangeliske kirker i den tyske delstat Hessen), Center for protestantisk teologi i Østeuropa (ZETO) samt Kirkefællesskabet af reformatoriske kirker i Europa (CPCE),  bestående af 94 reformatoriske kirker i Europa, herunder både lutherske, reformerte, unerede og metodistiske kirker i Europa samt Den danske Folkekirke.