Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ny medarbejder skal styrke kirkedagene

Nik Bredholt ansættes som landssekretær i Danske Kirkedage

Privatfoto. 

Ved udgangen af 2023 tikkede der en god nyhed ind: Ansøgningen til Fællesfonden om en bevilling til det landsdækkende arbejde i Danske Kirkedage var blevet godkendt. På den baggrund gik Det mellemkirkelige Råd og Landskomitéen i Danske Kirkedage sammen om at ansætte en medarbejder, og valget faldt på Nik Bredholt. Som landssekretær for Danske Kirkedage får Nik Bredholt til opgave at skabe bredt engagement blandt kirker og kirkesamfund i forhold til Himmelske Dage-festivalen, som løber af stablen i Kristi Himmelfartsferien i Silkeborg i 2025.

Himmelske Dage er samtidig en løftestang til at fremme Danske Kirkedage, den bredere økumeniske bevægelse for at styrke samarbejdet mellem kirker i Danmark til gensidig opmuntring, erfaringsudveksling og gudstjenestefejring samt at skabe rum for tro, fællesskab og globalt udsyn.

”Jeg glæder sig til at være med til at løfte kirkedagene som den største økumeniske begivenhed. Jeg tror der er en lydhørhed for samtalen om tro og samfund, som kirkedagene kan tale ind i,” udtaler Nik Bredholt.

Nik Bredholt går ind i arbejdet med en god portion økumenisk erfaring. Pt. arbejder han i det interreligiøse forum Resam – Religion og Samfund. Nik Bredholt er katolik og menighedsrådsformand for den katolske domkirke i København. Han har i mange år medvirket i kirkedagene og var medlem af lokalkomiteen i Himmelske Dage i Roskilde 2022. Derfor er han velbevandret i kirkedags-maskinrummet. Samtidig har han arbejdet mange år i Danmission, både som udsendt missionær og programchef så han er velbevandret i både folkekirken og i andre kirker.

Faktisk har Nik Bredholt tidligere arbejdet i Det mellemkirkelige Råd i en projektansættelse, hvor han skulle identificere mødesteder og tilknytningspunkter mellem folkekirken og mennesker med anden religiøs baggrund.

Det er med andre ord en kommende landssekretær med et stort udsyn og en stor kapacitet, der skal være med til at løfte kirkedags-engagementet i kirkerne på landsplan.

Søren Abildgaard, glæder sig til samarbejdet med Nik Bredholt; ”Vi får nu en landssekretær med et indgående kendskab til Danske Kirkedage og Himmelske Dage. Nik Bredholt vil med sit brede økumeniske netværk blive en god medspiller for lokalkomitéen i Silkeborg og for de mange kirker og foreninger, der udgør kirkedagenes bagland,” udtaler Søren Abildgaard fortsætter: ”Det er samtidig en anledning til at rette en STOR tak til Anne Mie Skak Johanson, som frem til årsskiftet har varetaget posten som landssekretær for Danske Kirkedage. Anne Mie Skak Johanson er en inkarneret kirkedagsveteran og været dybt involveret i Himmelske Dage 2019 og i Roskilde 2022 og har også været med aktivt med i forberedelserne til Himmelske Dage i Silkeborg i 2025. Tak for din kæmpestore indsats og dit brændende engagement, Anne Mie!”