Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

LVF: Efter 100 dage med krig i Gaza

Hele verden ser med dyb bekymring på udviklingen af krigen mellem Israel og Hamas, og at en stigende frygt for at denne krig vil sprede sig og koste endnu flere uskyldige menneskers liv, breder sig blandt os alle, lyder det fra LVF's præsident Henrik Stubkjær

Af biskop og præsident Henrik Stubkjær

I Det Lutherske Verdensforbund, ser vi også med stigende frygt på udviklingen. Over 25.000 mennesker har mistet livet i Gaza. 150 israelske gidsler er stadig taget til fange, og over 2 millioner palæstinensere er på flugt i en krigszone under konstante bombardementer, som de ikke kan komme ud af. 

Fra LWF´s generalforsamling i Krakow

Fra det Lutherske Verdensforbunds generalforsamling i Krakow sidste år.
Foto: LWF/Albin Hillert

FN har deklareret en nært forestående hungersnød, og derfor går Det Lutherske Verdensforbund nu igen ud med en øjeblikkelig opfordring til våbenhvile, så vi kan få nødhjælp ind til de nødlidende, få bragt medicin og udstyr til hospitalerne og bragt de sårede dertil.

Det Lutherske Verdensforbund er tilstede med humanitær hjælp i Gaza – i det omfang det er muligt at få hjælpen ind til vore nødhjælpsmedarbejdere. Vi driver et af de største hospitaler for palæstinensere, Augusta Victoria Hospitalet på Oliebjerget i Jerusalem, hvor normalt 40% af vore patienter kommer fra Gaza - også hospitalet kan bevidne den fuldstændige desperate situation.

Oveni den helt konkrete lidelse, ser vi nu at antisemitisme og islamofobi stiger til nye højder, hvilket vi også på det kraftigste fordømmer. Der er brug for handling fra de ansvarlige parter. Der er brug for at verdenssamfundet nu sætter vægt bag kravet om våbenhvile. At vi almindelige mennesker over hele verden, viser at vi tager afstand fra krigen og fra terroren, og at vi går op imod ondskaben, der viser sig i antisemitisme og islamofobi  - også i vores egne nærområder.