Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Dansk biskop skal stå i spidsen for 77 millioner kristne

Så er det officielt: Henrik Stubkjær er valgt som præsident for Det lutherske Verdensforbund. En glædelig nyhed for folkekirken, udtaler kirkeminister Louise Schack Elholm

Henrik Stubkjær. Foto: LVF/Marie Renaux

Der var brede smil i den danske delegation, da resultatet af præsidentvalget blev offentliggjort. Henrik Stubkjær, biskop i Viborg stift, er nemlig blevet valgt som præsident for Det lutherske Verdensforbund – som den første dansker nogensinde.

"Som kirkeminister kan jeg kun være stolt over, at en dansk biskop nu skal stå i spidsen for 77 millioner lutherske kristne verden over,” udtaler kirkeminister Louise Schack Elholm og tilføjer: ”Jeg kender Henrik Stubkjær som et engageret og dygtigt menneske og ser frem til, at han bliver en vigtig stemme i det internationale lutherske kirkesamarbejde."

Det Lutherske Verdensforbund er en international sammenslutning af 149 lutherske kirker fra alle verdensdele og har hovedsæde i Geneve, Schweiz. Verdensrådet yder et omfattende humanitært arbejde og har desuden mission, menneskerettigheder, kirkeudvikling samt teologisk undervisning som fokusområder. 

Henrik Stubkjær vil få til opgave at lede verdensforbundets øverste råd de næste syv år og sætte den strategiske retning for rådets arbejde.

Han gik til valg på at arbejde for diakoni, klimakamp og at styrke den teologiske undervisning. Desuden argumenterede han for at skabe mere samarbejde mellem nødhjælpsarbejdet og den teologiske afdeling.

I sin tiltrædelsestale sagde Stubkjær, at han ser det som sit ansvar at sikre diversitet, og at alle stemmer i verdensforbundet bliver hørt.

Henrik Stubkjær fortsætter i sit embede som biskop i Viborg stift. 

For mere information kontakt:

Christian Arffmann

Kommunikationsmedarbejder, Folkekirkens mellemkirkelige Råd, tlf: 29911324, ca@interchurch.dk

Eller Henrik Helms, Kommunikationskoordinator i Viborg stift. Telefon: 40311606 Mail: hhhe@km.dk