Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Nye kræfter til Folkekirkens Asylsamarbejde

Marie Roager er ansat som projektkoordinator vedr. det diakonale integrationsarbejde med flygtninge.

Marie Munch Roager

Folkekirkens Mellemkirkelige Råd byder velkommen til Marie Roager, der fra 1. august er ansat i en nyoprettet stilling som projektkoordinator i Folkekirkens Asylsamarbejde. Marie er kandidat i pædagogisk antropologi og er desuden dansk- og engelsklærer. Hun har igennem sin studietid både frivilligt og lønnet arbejdet med flygtninge og integration i såvel kirke som civilsamfund.

Marie er født og opvokset i Kenya og har af flere omgange boet og studeret i udlandet, hvor hun på egen krop har mærket betydningen af, at folk i kirken tog imod hende, inviterede hende med til sociale aktiviteter og hjalp hende med at etablere et netværk. Derfor glæder hun sig meget til at komme i gang med arbejdet som projektkoordinator og arbejde for, at flere mennesker rundt om i landet får konkret hjælp og kontakt til danskere i deres nærmiljø.

Med ansættelsen af Marie styrkes arbejdet i Folkekirkens Asylsamarbejde især omkring den indsats, der omhandler koordinering og udvikling af det diakonale integrationsarbejde. Marie vil få en del rejseaktivitet i Danmark, idet hun vil stå til rådighed med inspiration og vejledning for sogne og kirkelige organisationer, der ønsker at igangsætte nye initiativer for asylansøgere og flygtninge eller udvikle eksisterende aktiviteter yderligere.

Marie bor på Nørrebro i København sammen med sin mand Henrik, og sammen har parret en lille pige.

I fritiden kan Marie godt lide at bruge tid med familie og venner og møde nye mennesker med alle slags baggrunde. Derudover elsker hun at komme ud og dyrke forskellige former for sport.

I Folkekirkens mellemkirkelige Råd glæder vi os over at have fået en så imødekommende og kompetent kollega som Marie og glæder os til samarbejdet.

 

Af Søren Dalsgaard, koordinator af Folkekirkens Asylsamarbejde

 

Læs mere om Folkekirkens Asylsamarbejde her.