Idékatalog
International food parties
Intet billede:

International food parties

Baggrund
Måltidsfællesskab har altid været en samlende social faktor. Helt fra bibelsk tid til i dag har maden spillet en væsentlig rolle i det sociale samvær – også når det drejer sig om at bringe folk af forskellige nationaliteter, religioner og aldre sammen. Der er noget at samles om – også selvom det til tider kan være svært at kommunikere.

Formål
At samle alle interesserede omkring en international buffet i kirkens lokaler.

Målgruppe
Alle uanset alder, nationalitet, religion eller kirkeretning.

Metode
Kirkens lokaler stilles til rådighed, men festen skal foregå på de internationales præmisser. Arbejdsprocessen skal ligeledes ledes af internationale, hvis dette er muligt, og en frivillig planlægningsgruppe hjælper til med det praktiske arbejde og forberedelserne. Invitationen sendes ud en måned før via løbesedler til alle de relevante steder (sprogskoler, lektiecafeer, boligblokke etc). Ved tilberedelse af mad sikres, at der er lidt for enhver smag: De internationale laver cirka halvdelen i form af deres egen traditionelle mad. Den anden halvdel samt dessert og kage bliver lavet af folk fra kirken. Vær opmærksom på at der skal være noget for muslimer (halal, ikke svinekød etc.).
En aften kan indeholde: Musik (solo eller grupper), sjov/jokes, sketch/drama, dans, fortælle historier (livshistorier, eventyr etc.), evt. en bibelhistorie (afhængig af gruppen). Derudover skal der være tilstrækkeligt med tid til middagen, snak, det sociale samvær, forme venskaber og integration.

Brug for hjælp?