Årsberetning 2018
Theobalt

Theobalt

Theobalt-netværkets arbejde koordineres af medarbejdere i Visby Stift på Gotland. Her ses Almedalsparken i Visby. Foto: Wikimedia Commons. 

Theobalt er et kirkeligt netværk og teologisk samarbejde i Østersøregionen. De deltagende parter er stifter som geografisk er placeret i denne region, aktuelt fra 9 lande. Endvidere deltager repræsentanter fra de nationale kirkeråd. Netværket samler de tre store kirketraditioner i regionen, nemlig lutherske, katolske og ortodokse kirker. Kirkerne har fundet det magtpåliggende at forsætte gode relationer i et område, hvor geopolitiske forhold er udfordret. 

Da Theobalt ikke har noget sekretariat, bliver netværkets arbejde koordineret af medarbejdere i Visby Stift på Gotland, Sverige. Den opgave har stiftet påtaget sig siden 1983. Theobalt-netværket har holdt sit møde i Visby på Gotland, den 5.-7. juni 2018. Temaet for mødet var ’Grace and mercy – building bridges between East and West’. Næste møde bliver holdt i maj måned 2020, hvor Københavns Stift er vært for Theobalt.

 

Stiftskontakter                      
København Stift
  Roskilde Stift
Peter Skov-Jakobsen
 Peter Fischer-Møller
National kontaktpersonThorsten Rørbæk 

 

  
  


 

Læs mere

Peter Skov-Jakobsen: Væk fra fjendebilleder – ind i samtalen nyheder, interchurch.dk