Ressourcer
Kollekt - trosfrihed

Kollekt

I 2018 og 2019 går den fælles mellemkirkelige indsamling til Det Mellemøstlige Kirkeråd (MECC). Det Mellemøstlige Kirkeråd er med til at samle de kristne i den splittede mellemøstlige religion og kæmper for at forsvare kristnes minoritetsrettigheder.
 

Læs mere om kollekten til Det mellemøstlige Kirkeråd her.

Beløb indsamlet til arbejdet for at støtte kristne mindretal i Mellemøsten kan indsættes på konto 2191-0721 595 714 (mærk "Kollekt")

Projekt om trosfrihed og forfulgte kristne

Kollekten er en del af Folkekirkens mellemkirkelige Råds projekt "Trosfrihed - forfulgte kristne."

Folkekirken udfordres med jævne mellemrum til at tage problemstillingen omkring forfulgte kristne og trosfrihed i verden op, og Folkekirkens mellemkirkelige Råd har derfor besluttet at tage opgaven på sig foreløbigt gennem fokus på kirkerne i Irak. 

Støt gennem Danmission

Danmission støtter irakiske kirkers arbejde for at modtage og hjælpe de internt fordrevne irakere.

Støtten vil gå til kirkelige organisationer i de kurdiske områder, hvortil flygtningene har søgt tilflugt fra Mosul og Nineweh-regionen, der efterhånden er tømt for kristne og andre minoriteter. 

Støt via denne side.

Støt gennem Folkekirkens Nødhjælp

Christian Aid har arbejdet i mange år i Irak, og Folkekirkens Nødhjælp støtter Christian Aids arbejde med at hjælpe fordrevne i Irak med 250.000 kroner.

Pengene går til humanitær hjælp blandt de fordrevne, bl.a. ris, madolie, børnetøj og hygiejneartikler.

Christian Aids lokale partner arbejder med at hjælpe fordrevne familier i lokalsamfund i Sinjar, Dohuk, Kirkuk, Karbala og Sulaimaniyah.

Støt via denne side.

Støt gennem Mission Øst

Mission Øst yder humanitær hjælp til flygtninge i Nordirak, ikke mindst til de religiøse minoriteter, kristne og yezidier. Deres grusomme skæbne blev kendt i forbindelse med flugten over Sinjar-bjerget. Flugten skete mens det var sommer. Nu er det vinter, hvor der både kan være frost og sne. Tusinder af flygtninge lever uden tilstrækkelig beskyttelse mod kulden. Mission Øst bidrager med det mest nødvendige til at klare vinterens udfordringer.

Støt via denne side.

Støt gennem Bibelselskabet

Bibelselskabet støtter forfulgte og trængte kristne i Irak med uddeling af Bibelen, humanitær hjælp, husly, TV-produktion og
fortalervirksomhed.
Du har mulighed for at give enten nødhjælp eller bibler, eller du kan vælge at give et bidrag til begge dele. 

Støt via denne side.

Støt gennem Dansk Europamission

I udkanten af Bagdad sørger vores samarbejdspartner for at flere end 4.000 trængende forældreløse, enker og traumatiserede flygtningefamilier modtager mad, vand, tøj og lægehjælp. Og i Nordirak giver de hjælp til ca. 550 flygtningefamilier.

Støt via denne side.

Støt gennem Åbne døre

Åbne Døres partnere i Irak har reageret hurtigt for at hjælpe de kristne, der er flygtet fra den voldsomme udrensning i Mosul og omegn foretaget af den militante islamiske gruppe Islamisk Stat (tidligere ISIL eller ISIS).
De har brug for vores støtte og forbøn for fortsat at kunne yde nødhjælp til de 3000 familier, der oplever den største nød.

Støt via denne side.