Fortsæt til hovedindholdet
Unge fra den globale kirke
Anne Elisabeth Kaldhol

Anne Elisabeth Kaldhol

Lutheraner fra Norge

Hvem er du og hvad er din kirkelige baggrund?

Mit navn er Anne Elisabeth Kaldhol. Jeg er 32 år gammel, bibliotekar af profession, elsker at synge og er aktiv som frivillig i Fagerborg menighed i Oslo, Norge. Jeg voksede op i en aktiv kristen familie, der tog mig med til lejr, søndagsskole og kor. Jeg har været frivillig på forskellige måder i kirken, siden jeg var omkring 9 år gammel, da jeg læste tekst for første gang i kirken. 

Kirken er et sted, jeg føler mig hjemme, hvor jeg kan komme, uanset hvordan jeg har det, og menigheden og kirken kan rumme det. Det er en tryghed i mit liv. 
 

Hvad mener du bør være øverst på kirkernes agenda? 

Miljø- og klimakampen bør stå øverst på kirkernes agenda. Det er den ting i vores tid der påvirker alt og alle, uanset hvilken tro man har, hvordan man lever eller hvad man laver. 
 

Hvordan kan den unge generation få mere indflydelse i kirkerne?

Det er vigtigt, at kirken er et sted hvor unge kan være. Det vigtigste er, at kirken er positiv over for unge mennesker, lytter til dem og giver dem mulighed for at deltage både i det daglige med menighedsarbejde og gudstjenester, men også på et højere niveau. Og når unge mennesker deler deres tanker og ord, skal der ske noget. 

For mange unge er kirkelivet kun en af ​​mange aktiviteter, de har til rådighed, og så skal kirken være i stand til at vise, hvorfor den er interessant og relevant for unge. 


Hvad er vigtigt at samarbejde om på tværs af forskellige kirkeretninger?

At vise, at vi har den samme tro. Samfundet i dag er i stigende grad polariseret, og så er det vigtigt at vise, at kirkesamfund står sammen på trods af, at der er forskellige meninger og fortolkninger.

Af:

Af: