Fortsæt til hovedindholdet
Den næste generations h¨åb og drømme for fremtidens kirke
Arejal Haddad

Arejal Haddad

Hvad er din kirkelige baggrund og hvad betyder den for dig? Hvad betyder kirken for dig?
Mine forældre har, ja lige siden jeg var baby, taget mig med til gudstjenester og aktiviteter for familier. Både her i Danmark og i Libanon, når vi besøger mine bedsteforældre. I Libanon er der en gudstjeneste mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag om aftenen og to gange om søndagen, og så er der en hel masse forskellige aktiviteter. Mine forældre har aldrig tvunget mine søskende eller jeg til at tro på Gud eller på den kristne tro, men derimod har de lært os alt det de ved om kristendommen. De har gjort deres arbejde og det er så op til os, om vi vil følge i den samme tro eller ej. Men jeg vil sige, at de har været meget gode til at lære os om kristendommen og givet det en betydning for os, for alle mine 4 søskende og jeg er meget troende.

Alle de gudstjenester og aktiviteter jeg har været med til siden jeg var barn har givet mig en tilknytning til kirken og et fællesskab med menigheden og præster. Jeg har været med i Stege Kirkes Pigekor i snart 6 år. Jeg har været meget heldig at få lov til at være en del af et smukt fællesskab med koret og med menigheden for Stege Kirke. Derfor er kirker som et andet hjem for mig, da det fylder en stor del i mit liv.

Hvordan ser du din rolle i kirken?
Jeg ser mig selv som et af Guds børn, der kommer i kirken for at få et endnu større tilknytning til kristendommen og lære noget mere. Selvom man tror, at man ved alt og har styr på det hele, så er der stadig en hel masse, som man ikke har lært endnu. Der er aldrig en ende til læring, for man lærer noget nyt hele tiden. Jeg synger i koret og er med i menighedsrådet, fordi jeg gerne vil give noget tilbage til Gud, for alt hvad han har gjort for os. Det bedste jeg kan give er min tid og ideer, der måske vil gavne kirken på en eller anden måde. Derfor prøver jeg på at yde mit bedste for kirken.

Hvad mener du, at kirkerne bør samarbejde om?
Kirkerne bør samarbejde med hinanden for at alle kan føle sig en del af et fællesskab uanset hvilken kirken man er i. Jeg synes det er vigtigt, at alle kirker har et fællesskab som alle kan føle når de træder ind i kirken og hurtigt kan blive en del af.

Et meget vigtigt ting, som jeg mener at alle kirker bør samarbejde om, er at få skaffet flere unge i kirker. Der er ikke særlig mange unge, der går i kirke. Kigger man langt ud i fremtiden, så vil kirkerne stå tomme. Derfor synes jeg, at alle menighedsråd og personaler i kirkerne i Danmark skal samles en gang om året, for at drøfte ideer til hvad man kan gøre for at få flere unge i kirker. Jo flere der taler sammen, jo flere og bedre ideer kommer man med. Man kan også dele dem op i to hold, så alle fra Nordjylland og Midtjylland mødes, Syddanmark deles op og alle fra Sjælland og Hovedstaden mødes.

Jeg synes også det vil være en god ide, hvis de kan være sammen om at holde aktiviteter, hvor menigheden eller turister kan komme rundt og besøger de forskellige kirker i nærheden af hinanden. Jeg ved, at vi her i Stege Kirke ønsker at samarbejde med de andre kirker på Møn, hvilket jeg også tror, at de gerne vil have.

Jeg synes også det er vigtigt, at kirker kan samarbejde med andre organisationer eller forretninger i området de befinder sig i. Der kan være mange butikker, der gerne vil samarbejde med kirker. Det hele handler om at samarbejde, med et godt samarbejde når man langt og hen til sine mål. Ingen kan gøre noget alene, alle er afhængige af hinanden, derfor er et godt netværk meget vigtigt.