Årsberetning 2017
Reformationsjubilæet

Reformationsjubilæet

Det kan næppe være undgået særlig mange menneskers opmærksomhed, at 2017 var et Luther-år. I hele Danmark og i resten af verden har alle sejl været sat ind for at markere 500-året for reformationen. Overalt i folkekirkens stifter har der været Luther-arrangementer og reformationsevents. Den bevægelse, som Luther satte i gang i Wittenberg, har bredt sig til hele verden, og derfor var reformationsjubilæet også en global fejring, ligesom det har været et vigtigt omdrejningspunkt i relationen med andre kirker og med økumeniske organisationer.

MKR satte fokus på reformationen i et økumenisk perspektiv og gav ved to seminarer plads til den teologiske samtale kirkerne imellem. Det ene seminar fandt sted på Københavns Universitet og indeholdt oplæg ved biskop Peter Skov-Jakobsen, katolsk biskop Czeslaw Kozon, præst i Pinsekirken Tonny Jacobsen samt salmedigter Iben Krogsdal.

Det andet seminar fandt sted i Skt. Andreas Kirke og havde bl.a. kardinal Gerhard Ludwig Müller, fhv. præfekt i Troskongregationen, og Gerd Theissen, professor i Det Nye Testamente ved Heidelberg Universitet, på talerlisten. Seminarerne kredsede om reformationens betydning dengang og i dag samt om kirkernes fælles fremtid.

Desuden var Københavns Domkirke vært for Danmarks officielle økumeniske markering af reformationsjubilæet. Her medvirkede repræsentanter fra forskellige kirkesamfund, og Kronprinsparret var også til stede ved den festlige markering.