Migrantsamarbejde
Om os

Om os

Her kan du læse om Folkekirkens Migrantsamarbejdes baggrund, formål og funktion.

 

Nyheder

 • En ny online værktøjskasse fyldt med inspiration, idéer og viden om den nydanske folkekirke!

  Folkekirkens Migrantsamarbejde har relanceret deres hjemmeside, så den er mere tilgængelig og nem at bruge for både dem der kender os, og dem der ikke kender os endnu.

 • Hvad skal de unge i kirken efter konfirmation?

  Konfirmationssæsonen er overstået, men hvad kan kirkerne tilbyde de unge af fællesskab bagefter? Det er et generelt problem, at gøre folkekirken et fast samlingssted for teenagere. Migrantmenigheden Church on the Rock takler dette på en helt særlig måde.

 • Konvertitter på sommerlejr: Vi har Jesus til fælles

  Der har netop været afholdt sommerlejr i Hillerød for farsitalende flygtninge og indvandrere samt asylansøgere fra Sjælsmark og Sandholm. En god måde at lære om, hvordan man lever som kristen, siger to af deltagerne 

 • Hvordan skal folkekirken forholde sig til kristne indvandrere?

  Omkring halvdelen af alle nye indvandrere til Danmark har en kristen baggrund. Det drejer sig bl.a. om ortodokse eritreere, koptiske egyptere og tamilske pinsekristne. Hvordan skal folkekirken forholde sig til de nye kristne indvandrere og den kirkekultur, de bringer med sig? Dette spørgsmål var udgangspunktet for en debat på det netop overståede folkemøde på Bornholm.

 • Ghanesisk migrantpræst vil lære om dansk kirke og kultur

  Frank Appiah kom til Danmark fra Ghana som 14-årig og blev siden præst i en international kirke i Aarhus. Med ambitioner om at styrke sit kendskab til dansk kirke og kultur bliver han til efteråret en af de første migrantpræster på Diakonhøjskolens 3K-uddannelse.

 • Inspiration og vidensdeling mellem migrantpræster om den nye generation

  Den næste generation var i fokus på årets migrantpræstekonference, hvor over 70 nydanske præster fra 32 forskellige migrantmenigheder mødtes på tværs af kultur og teologi. Deltagerne var der for at lære af hinanden, og især for at dele tanker og inspiration om, hvordan kirken kan være hjem for den næste generation unge nydanskere.

 • I Ringsted samles kristne og muslimske børn over Lego og bibelhistorier

  I et alment boligområde i Ringsted mødes børn på kryds og tværs af kulturer hver måned i en børneklub. Her er der tid til leg og nærvær, men også til samtaler om Gud og om, når livet gør ondt. Arrangøren bag, den tværkirkelige organisation Børn & Tro, melder om et stort behov.