Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Mød folkekirkens første koordinator for farsitalende

58-årige Naser Rezaeih er ansat pr. 1 januar 2021 og skal styrke det folkekirkelige arbejde blandt farsitalende i Danmark

Vi satte os ned med Naser, og spurgte ham om hans unikke perspektiver på en flersproglig folkekirke og værdien i provstisamarbejde om en fælleskirkelig integrationsopgave. Her kan du læse hans tanker om folkekirkens rolle i at skabe et mere mangfoldigt fællesskab. Få ansigt på Naser og se ham selv forklare hans funktion i video-linket i bunden af artiklen. 

 

Hvor mange farsitalende medlemmer er der, i folkekirken? 

I folkekirken har vi 1.400 persisktalende medlemmer, og ud af de 1.400 er der 700, som er blevet døbt i folkekirken. Men udover det, så er der tusindvis af iranere med interesse for kristendom.

 

Hvad er din rolle i folkekirken? 

Min rolle er at hjælpe nytilkomne persiske kristne med at finde en stemme og plads, i deres lokale folkekirke. 

 

Hvad er provstisamarbejdet?

Provstisamarbejdet er et samarbejde mellem provstier, om at inkludere nytilkomne persiske kristne i det danske samfund men også i folkekirken - både på deres modersmål, men også på dansk.

 

Hvorfor er det vigtigt at arbejde med andre sprog i folkekirken?

Det er vigtigt at arbejde med andre sproggrupper, dels fordi kristendommen er meget større end bare et land. Men også fordi der er rigtig mange der kommer i kirker, af etniske etniske grupper som ikke forstår dansk nok. Hvis ikke vi kommunikere med dem på deres eget sprog så risikerer vi at miste dem.

Folkekirken er et sted hvor man kan være sig selv. Man kan komme med en lille tro eller en stor tro, og man føler at man er accepteret. 

 

Se Naser fortæller om provstisamarbejdet og en flersproglig folkekirke.

Se interview med undertekster her

 

Interview og video af Anne Katrine Ebbesen.