Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Velkommen til en levende samtale om den kristne tro

Aldrig før har så mange kirker i fællesskab henvendt sig til danskerne om den kristne tro

Kirkesamfundene i Danmark er gået sammen om at formulere den kristne tro. Foto: Bibelselskabet.


Hæftet ”Noget om den kristne tro” er resultatet af flere års omfattende økumenisk arbejde. Kirkesamfund i Danmark har mødtes og drøftet, hvad kernen i den kristne tro er, og hvad kirkerne har til fælles på tværs af konfessionelle forskelle.

En invitation til samtale

Hæftet er udarbejdet af repræsentanter fra folkekirken, Den katolske Kirke og en række frikirker og er udgivet i samarbejde med Folkekirkens Mellemkirkelige Råd og Bibelselskabets Forlag.

”Det er ikke et dogmatisk skrift, og det er hverken et specifikt luthersk eller katolsk skrift. Det er snarere en invitation til en samtale om, hvad den kristne tro er,” forklarer Mads Christoffersen, generalsekretær i Danske Kirkers Råd.

”På den baggrund kan forskellige kirkesamfund i Danmark så selv uddybe, hvordan de opfatter den kristne tro, og hvordan den kommer til udtryk i deres kirkelige tradition,” siger Christoffersen.

Men hvorfor berører hæftet kun noget om den kristne tro?

”Det er bevidst, at der ikke specifikt bliver gået i dybden med sakramenterne. Det er ikke den hele pakke, man får,” siger Christoffersen.

 ”Der er så mange forskellige kirkelige traditioner repræsenteret i Noget om den kristne tro, så vi kan ikke præsentere en udtømmende fremstilling af kristendommen. Men vi kan pege på noget af det fælles gods, der er kirkerne imellem,” siger Christoffersen.

En ny begyndelse

 Det er ikke en tilfældighed, at Noget om den kristne tro udkommer i 2017 – i 500-året for reformationen.

”Reformationsjubilæet er en god anledning til at tale om tro, og ikke kun tilbageskuende, men også en anledning til en fortsat samtale om den kristne tro, og ikke mindst for de nysgerrige og for de mennesker, som ikke er fortrolige med kirkens sprog,” siger Christoffersen.

Folkekirkens mellemkirkelige Råd har været med i arbejdsprocessen, og rådsmedlem Niels Iver Juul har været formand for arbejdsgruppen og dermed været med til at samle trådene i det store økumeniske arbejde.

Selvom udarbejdelsen af Noget om den kristne tro nu er til ende, er det samtidig en mulig begyndelse på mange nye spændende samtaler om den kristne tro.

”Vi håber, at hæftet kommer ud og lever lokalt rundt om i landet. For eksempel i form af højskoleaftener, kirkevandringer, fællesmiddage eller fællesarrangementer hvor kirker, menigheder og kirkelige organisationer inviterer til en samtale, hvor noget så bliver til mere om den kristne tro,” siger Niels Iver Juul og Mads Christoffersen.

Samme anbefaling giver formand for Folkekirkens mellemkirkelige Råd, Mogens Mogensen:

”Noget om den kristne tro er først og fremmest en smuk gave til enhver, der har lyst til at få en lettilgængelig introduktion til det kristne liv. Den fortjener at blive købt og læst af alle menigheder – og givet videre til hele det danske folk,” siger Mogens Mogensen.

--------

Fakta:

Udkommer torsdag 14. september 2017. 26 sider.

ISBN 978-87-7523-868-2. Vejl. udsalgspris: kr. 34,95 / v. 10 stk. 32,95 pr. stk / v. 50 stk. 31,95 pr. stk / v. 100 stk. 29,95 pr. stk / v. 200 stk. 27,95 pr. stk / v. 500 stk. 25,95 pr. stk / v. 1.000 stk. 21,95 pr. stk. 


Køb bogen i Bibelselskabets netbutik på www.bibelselskabet.dk

For yderligere information: Mads Christoffersen, generalsekretær i Danske Kirkers Råd: Tlf. 26 70 02 46, mc@danskekirkersraad.dk