Nyheder
Nyheder

Mellemkirkeligt Råd samler ind til kirker i Mellemøsten

Kollektmidler sendes fremover til Det Mellemøstlige Kirkeråd

Peter Williams/WCC

Folkekirkens Mellemkirkelige Råd støtter Det Mellemøstlige Kirkeråd, som ledes af blandt andet Michel Jalakh (generalsekretær, t.v.) og patriark Aram I fra Den Armenske-Apostolske kirke (vicepræsident, t.h.). Foto: Peter Williams/WCC. 

Kirkerne i Mellemøsten forsøger at samle sig og stå sammen i vanskelig tid præget af forfølgelser og pres på religionsfriheden. Det Mellemøstlige Kirkeråd (Middle East Christian Council) er det meget vigtigt redskab til både at samle de kristne i den splittede region og at forsvare kristnes minoritetsrettigheder. Rådet samler kristne fra både koptiske, ortodokse, katolske og protestantiske kirketraditioner.

Folkekirkens Mellemkirkelige Råd besluttet, at indsamlinger til  MKR i landets kirker det kommende år vil blive videresendt ubeskåret til Det Mellemøstlige Kirkeråd.

Indsamlede beløb i Danmark er mere end kroner og øre. Det er frem for alt et signal fra os i det velbjergede Vesten til trosfæller i Mellemøsten om, at de ikke er glemt, men at vi følger med i deres liv og skæbne i disse vanskelige år.

Mellemkirkeligt Råds formand, Mogens Mogensen, uddyber:

"I maj 2013, under det såkaldte arabiske forår, deltog jeg i en konference i Beirut i Libanon om ”Christian Presence and Witness in the Arab World” (Kristen tilstedeværelse og vidnesbyrd i den arabiske verden, red.) arrangeret af Middle East Council of Churches i samarbejde med Kirkernes Verdensråd. Her fik jeg et klart indtryk af, at Det Mellemøstlige Kirkeråd er et meget vigtigt samtale- og samarbejdsforum for kirkerne i Mellemøsten, især i den meget trængte situation, de i disse år står i, og samtidig en vigtig samarbejdspartner for kirker i den øvrige verden."

Af Christian Arffmann