Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Konkurrence: Hvilken præst skal prædike på globalt kirkemøde?

Send en prædiken og få mulighed for at prædike til Det Lutherske Verdensforbunds generalforsamling

Hvem skal prædike til afslutningsgudstjenesten på LVFs generalforsamling? Foto: Heidi Martinussen/LVF.

Det lutherske Verdensforbund (LVF) vil gerne høre de unges stemmer. De unge repræsenterer fremtidens kirke, og unge har ofte nye idéer, der udfordrer den etablerede orden.

Unges stemmer er vigtige og vil også have en betydning på LVFs generalforsamling i Windhoek, Namibia i maj 2017, for det skal nemlig være en ung præst, der prædiker ved generalforsamlingens afslutningsgudstjeneste.

Det har LVF besluttet, og derfor udskrives en prædikenkonkurrence for unge præster. Den, der får lov at prædike, er den der vinder prædikenkonkurrencen.


Prædikenen skal henvende sig til hele den globale forsamling af lutherske kirker og udtrykke, at vi er frigjort igennem Guds nåde samt appellere til kirkens kontinuerlige reformation (ecclesia semper reformanda est).

LVF inviterer alle unge lutherske præster under 30 år til at deltage i konkurrencen ved at indsende en prædiken senest 31. oktober til sermon2017@lutheranworld.org. 

Prædikenen skal fylde 700-1000 ord og være skrevet på enten engelsk, spansk, tysk eller fransk, og den skal helst henvise til et eller flere af følgende skriftsteder: Anden Mosebog 20:1-6/ Salme 46 i Det Gamle Testamente/ Galaterne 5:1, 22-26 eller Johannesevangeliet 15:1-11.

For at deltage, skal man være ordineret i Folkekirken eller en af LVFs øvrige medlemskirker, og så skal man være født efter maj 1984.

Læs mere på LVFs hjemmeside 


Af Christian Arffmann