Nyheder
Nyheder

Gå med ... til Herning

 Himmelske Dage på Heden (Danske Kirkedage) finder sted 30 maj til 2 juni 2019

Danske Kirkedage finder sted i Herning næste år. Her ses Herning Kirke og missionshuset Bethania. Foto: Herning Kommune/Jannie. 


Næste år bliver Herning et himmelsk sted, når byen danner rammer om Himmelske Dage på Heden. Himmelske Dage (Danske Kirkedage) er et folkeligt mødested og en festival, hvor gudstjenester, koncerter, debatmøder og byvandringer blandes med kirke, samfund og kultur. Det er det største fælleskirkelige event i Danmark, og når det løber af stablen i Herning, bliver det også i stor skala.

Det begynder med en stort anlagt åbningsgudstjeneste på torvet i Herning og afsluttes med en gudstjeneste i det smukke naturområde i Birk Skulpturpark. Desuden holdes der et kæmpe show i Boxen, og showet kommer til at indeholde gospel, stand-up, fællessang, inspirerende taler og meget mere.

Verden kommer til Herning

Der vil også blæse globale vinde over Herning. Der vil være fokus på bl.a. den globale kirke, FN’s Verdensmål, mission, forfølgelse af religiøse mindretal og meget mere.

Desuden kommer der mange store internationale navne og deltager i kirkedagene i Herning, heriblandt  Kirkernes Verdensråds generalsekretær Olav Fykse Tveit, Det lutherske Verdensforbunds præsident, ærkebiskop Musa Panti Filibus, den svenske kardinal Anders Arborelius, den koptiske biskop Thomas fra Anafora, den svenske præst og forfatter Peter Halldorf samt den palæstinensiske teolog Mitri Raheb.

På vandring

Himmelske Dage på Heden har særligt fokus på emnerne tro, samfund og folkelighed, og temaet for hele arrangementet er ”gå med…”

”gå med...” er hentet fra 2. Mosebog kapitel 33 vers 14. Det indeholder både en kaldelse og en sendelse. Det kan være en forbandelse, men også en velsignelse. Vi går med hinanden, går med Gud, Gud går med os, vi går vores vej, eller vi går med fred. Alle disse aspekter af temaet vil blive udfoldet på de Himmelske Dage.

Kontakt

Hvis man ønsker at bidrage til programmet på Himmelske Dage, skal man melde sig snarest muligt. 1. december 2018 bliver der lukket for programindslag.

Man kan løbende følgende holde øje med opdateringer vedrørende Himmelske Dage på Facebook og Instagram eller ved at besøge hjemmesiden www.himmelskedage.dk hvor man også kan tilmelde sig nyhedsbrevet. Man kan også kontakte Anne Mie Skak Johanson på mobil: +45 61223560 eller mail: info@himmelskedage.dk.