Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Den egyptiske pave Tawadros II på besøg i København

Den 12.-14. september var overhovedet for den koptiske kirke i Egypten på besøg i København.

Med sig i følget havde Pave Tawadros II flere biskopper fra Egypten og Europa. Her ses de sammen med domprovst Anders Gadegaard, kirkeminister Bertel Haarder, biskop Peter Skov-Jakobsen og Mogens S. Mogensen, formand for Folkekirkens mellemkirkelige Råd.

Hovedformålet med rejsen var at besøge den koptiske menighed i Danmark. Der har i over 40 år været en koptisk-ortodoks kirke i Danmark. Menigheden har siden 1996 holdt til i Tåstrup i en tidligere Kirkefonds-kirke, der i dag er ombygget i flot koptisk-ortodoks stil og tjener som åndeligt hjem for menighedens 400 medlemmer. Besøget blev indledt med to timers aftenbøn med efterfølgende festmiddag for alle i menigheden. Søndag morgen var der ortodoks gudstjeneste i kirken.

Ikke mindre vigtigt tjente besøget til at styrke de mellemkirkelige relationer mellem den koptiske kirke og den danske folkekirke. Søndag aften var paven og følge indbudt til middag hos Københavns biskop med deltagelse af blandt andet kirkeministeren. Inden afrejse var paven i audiens hos dronningen. 

Kirken i Egypten har i de senere år været under stort pres. Folkekirkens mellemkirkelige Råd er i sit arbejde med trosfrihed og forfulgte kristne hyppigt stødt på voldsomme beretninger herfra. For to år siden blev eksempelvis over hundrede kirker angrebet i uroligheder efter Mursis fald. Kirkerne og de kristne har brug for, at kirker i andre dele af verden er opmærksomme på dem og taler deres sag i de fora, de har adgang til. Ofte har vi fra kirken fra Egypten hørt råbet til Vesten: ”I må ikke glemme os”.

Af Birger Nygaard


Læs mere om pave Tawadros II og besøget i Kristeligt Dagblad:

Ny koptisk pave er dialogens mand

Den koptiske pave går i rette med vestlig kristendom 


Venskabsmenighed?
Få en venskabsmenighed i Egypten via Danmission