Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

"At møde unge kristne fra hele Europa fylder mig med mod"

Katrine Fischer fortæller om et økumenisk ungdomsmøde i Palermo

Fra Ecumenical Youth Council in Europes seminar i Palermo om kirkernes rolle i Europa. Foto: EYCE. 


Af Katrine Fischer, ba.theol ved Aarhus Universitet og medlem af FDF's trosudvalg


Den 6. til 13. august mødtes 20 unge fra forskellige kirkesamfund for at diskutere kirkens rolle i det moderne samfund. Det var den internationale økumeniske ungdomsorganisation Ecumenical Youth Council in Europe, der holdt kursus i Palermo om “Roles of Churches in Modern Society.” (Kirkernes rolle i det moderne samfund).  Og jeg var så heldig at være en del af det.

Selve kurset var helt igennem inspirerende. Vi havde mulighed for at lære om de forskellige kirkers indflydelse i de respektive samfund, og idet vi kom fra hele ti forskellige lande i Europa, var der rig mulighed for se både ligheder og forskelle. Specielt var der stor forundring fra godt og vel alle lande, da jeg skulle forklare forholdet mellem stat og kirke i Danmark, og hvordan vores kirkeminister spiller en aktiv rolle i folkekirken.

Efter den første dag, hvor vi fik sat kirkens og statens forhold på plads gennem fremlægninger og forelæsninger vedrørende ”Historisk udvikling af kirke og stat i Europa” og ”Kirke og politik i Europa,” var det på tide, at vi kom ud i Palermo for at forstå, hvad lokalbefolkningen mente om kirkens rolle i samfundet. 

Dette foregik gennem interviews med en masse skønne mennesker, som enten var på besøg i eller boede i Palermo. De havde hvert deres individuelle forhold til kirken, både positivt og negativt. Interviewene blev samlet i denne lille video.

Efter en god uge med nye venner, inspirerende samtaler og nye måder at dele det kristne budskab på, er jeg også fuld af mod. Mod, fordi jeg ved, at vi står sammen i kirkerne for et bedre Europa. Men også mod til at tage samtalen op herhjemme omkring at være religiøs. Jeg føler ofte at jeg krummer tæer, når samtalen drejer sig ind på min religion, og jeg har sjældent helt lyst til at være ærlig omkring at være religiøs.

Men efter en uge sammen med unge, der diskuterer passioneret om deres forhold til Gud, skylder jeg vist både dem og mig selv at være ærlig over for mig selv og alle andre, og fortælle om mit forhold til kristendom og Gud, og hvor vigtigt det også er at have samtalen i samfundet. For uden samtale kan forståelsen for kirken, kristendommen og Gud gå tabt i samfundet.